2015.05.08. 19:46
Mihályfai gulyásleves recept
Olvasónk Fendrik Ernőné receptje
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár vagy -lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
6-8 krumpli
5 dl zöldborsó
3 zöldpaprika
2 paradicsom
só
2 tojásnyi zsír
1 kiskanál őrölt bors
Elkészítés
A húst apró kockára vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, jól lepje el a víz. Megsózzuk, borsozzuk, a vöröshagymát, a fokhagymát egészben beletesszük, és lassú tűzön főzzük. A répát hasábokra vágjuk, kevés zsíron lepirítjuk, 2 dl vízzel felforraljuk, a félig megfőtt húshoz öntjük. Jól időzítve hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, zöldpaprikát, paradicsomot, zöldborsót. Kóstoljuk meg, és ha kell, fűszerezzük. Tálalás előtt a hagymát, fokhagymát vegyük ki belőle.