Vasi foci

2015.05.10. 19:48

Megyei I.: Legyőzte a Szentgotthárd a Vépet, alsóházi döntetlen született Uraiújfaluban

Megyei körkép - Öt fordulóval a zárás előtt elhódította a bajnoki címet a Celldömölk: a celliek a közvetlen riválisnak számító Királyt fogadták, és öt gólt szerezve (köztük a 100. bajnoki találatot) aranyat érő meccset játszottak szombaton.

Török Tibor

Tabak1 Szentgotthárd–Vép 5-2 (3-2).

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Düh 2 (20., 43.). Horváth R. 26., Bellovics 48., Vass G. 65. illetve Joó 25., Versegi 37.

Szentgotthárd : FÁBIÁN – BALÁZS, BELLOVICS, HORVÁTH GY., TÁMIS – HORVÁTH R. (MERKLI), KOVÁCS G., KOVÁCS T. (HERCZEG) – DÜH (MUSZKA), VASS (BUGÁN), NYÁRI. Edző: Heiter László.

Vép: Bezdi – Mester (Beke P.), WÁGNER, Joó, Vermes (Balikó) – DANCS, Takács, Őri (Szalai), Szemes (Beke K.) – Versegi, Illés. Edző: Garics György.

Csak sportújságírói közhelyekkel lehet jellemezni az első félidőt: mindkét csapat bátran felvállalta a támadófutballt, és kitűnő iramban játszott. A Szentgotthárd kétszer is megszerezte a vezetést, azonban a vépiek mindkét alkalommal válaszoltak. Harmadjára Düh ügyelt arra, hogy megfelelő időben találjon be a szünet előtt, így a vendégeknek nem maradt idejük az újabb egalizálásra.

A második játékrész aztán a hazaiak elképzelései szerint alakult, egy gyors találattal már kettővel vezettek, majd pedig Vass gólja a megnyugtató előnyt jelentette a Szentgotthárd számára. A Vép nem adta fel, az utolsó percig küzdöttek a vendégek, azonban a jól teljesítő gotthárdiakat a második félidőben nem tudták megszorítani, így maradt a biztos hazai győzelem.

A 100. celli gól: Pungor Norbert (középen, feketében) már eltette a labdát Nagy kapus mellett, balról Koncz, jobbról Manganelli. Fotó: Vincze Kornél

Répcelak–Körmend 1-3 (1-2)

Répcelak, 200 néző, vezette: Gaál.

Gól: Baranyai 40. illetve Török 20., Kondor 2 (28., 62.)

Kiállítva: Csordás 85. – második sárga lap után

Répcelak: Marton – Baranyai, Németh, Fazekas, Balogh – Varga D. (Takács), Tóth Dominik (Dombi), HORVÁTH T., Nyári (Tóth Dávid) – Csordás, Pungor. Játékos-edző: Balassa Péter.

Körmend: Berke: KURUCZ, Balikó, KÓSIK, Cser – Burka (Osvald), Török, MAKAI, KONDOR (Födő) – Sipos, Takács. Edző: ifj. Molnár Károly.

A mérkőzés elején enyhe mezőnyfölényben játszott a Répcelak, aztán Csordás szabadrúgása ment centikkel a bal kapufa mellett. A 20. perctől hazai rövidzárlat következett, előbb Török volt fejjel eredményes szöglet után, majd a határozatlan védők között pattogó labdára Kondor lecsapott, és közelről a léc alá vágta a játékszert. A gólt követően több veszélyes támadást vezetett a Répcelak, sikerült is a szépítés, Baranyai távoli lövése utat talált a hálóba. A fordítás is majdnem összejött a hazaiaknak: előbb egy távoli hazai bomba a felső lécen csattant, majd egy szöglet utáni a fejest a körmendiek kapusa a kapufa segítségével hárított.

A második félidő eleje is enyhe hazai fölénnyel telt helyzet nélkül, a körmendiek kontrái viszont egyre veszélyesebbek lettek. A 62. percben egy indítás után Kondor a léc alá vágta a labdát. A gól megfogta a hazaiakat, a látogatók pedig játszhatták kedvenc játékukat, az eredmény azonban nem változott, a vendégek elvitték a három pontot.

Jánosháza–Tápláni KSK 4-3 (0-0)

Jánosháza, 150 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Mészáros D. 55., Vágusz P. 2 (58., 70., 83.) illetve Rajzinger 49., Badics 62., Németh B. 90.

Jánosháza: Tóth A. – Tóth L. (Balhási Á, Balhási Sz.), Megyesi, Molnár, SZABÓ – MÉSZÁROS, SÜLE, Orosz, Keresztes – Horváth A. (Szép), Fenyő (VÁGUSZ P.). Edző: Kelemen Kornél.

Tápláni KSK: Matyi – Balázs, Bene, Badics, Baranyai (Czirók, Fürdős) – Schimmer, Muzsai, Borbás (Jantos), Schindler – Rajzinger, Németh B. Játékos-edző: Borbás János.

Az első félidőben a kontrákra játszó vendégeket a hazaiak igyekeztek letámadni, azonban egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, pedig mindkét oldalon adódtak helyzetek.

A második játékrészben aztán felpörögtek az események, egy villámgyors tápláni kontra végén Rajzinger megszerezte a vezetést a vendégeknek. A Jánosháza hamar válaszolt, majd a kispadról beszálló Vágusz Patrik háromszor is betalált: kétszer kilépett a védők között, egyszer pedig kiváló ütemben érkezett egy beadásra. A látogatók szívósan küzdöttek, a mérkőzés végén 4-3-ra fel is zárkóztak, azonban hiába találtak be háromszor a hazai kapuba, ennyi gól sem volt elég a pontszerzéshez vagy a győzelemhez.

Gólgazdag, jó iramú mérkőzésen a Jánosháza megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Csepreg–Rábapaty 3-0 (2-0)

Csepreg, 100 néző, vezette: Takács R.

Gól: Pócza 2 (5,. 37.), Büki 76.

Csepreg: CSONTOS (TARÓDI) – KINCSE, ILLÉS, SASS G., HORVÁTH G. – SZÉLES, KIS NEMES MÁTÉ (BÜKI), MOLNÁR B., VARGA ZS. (RAVADICH) – OLÁH (BARANYAI), PÓCZA (SALY). Edző: Sass Dezső.

Rábapaty: Varga D. – Király Zs., Csupor, Tőke, Kovács T. (Bíró) – Gosztolya (Németh Á.), Vadász, Toldi, Király L. – Dugovics, Baksay (Zeke). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Tiszteletet parancsoló eredménnyel érkezett a találkozóra a Rábapaty, a látogatók múlt héten megverték a Répcelakot – ám ezúttal több hiányzójuk is volt a vendégeknek. A hazai csapat jól kezdte a találkozót: az első veszélyes támadás alkalmával Széles húzta meg a bal oldalt, középre lőtt labdájára jó ütemben érkezett Pócza, és máris vezetett a Csepreg. Az előny birtokában a házigazda visszaállt, és a patyiak próbálkozásait rendre megkontrázta. Egy ideig gólok helyett csak sárga lapok potyogtak, Takács játékvezető igyekezett színezni a mérkőzést. A szünet előtt aztán újra betalált a vendéglátó, Pócza ezúttal Oláh passzát váltotta gólra.

A második félidőben is maradt a koreográfia, folyamatosan támadó vendégek ellen a Csepreg kedvére kontrázhatott, és Széles újabb középre lőtt labdája után Büki találatával bebiztosította a hazai gárda a győzelmet.

Vasvár–Kőszeg 2-0 (2-0)

Vasvár, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Smolczer 2., Rumi 32.

Vasvár: SMOLCZER - Osvald, BÍRÓ, Hajas, Robán – Réfi, Horváth B., Tausz, Zsigmond, Czövek (Unger) – Rumi (Pasics). Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Kőszeg: Táncsics (Bán) – Bigner, Őry, Toldi, Pongrácz Zs. (Marti R.) – Szűcs (Marti Ch.), Sándor T., Molnár Zs., Brieber (Györe) – Molnár Cs., Réti. Játékos-edző: Táncsics András.

A tartalékosan felálló csapatok közül a hazaiak kezdték jobban a találkozót, egy megítélt büntetőt Smolczer értékesített. A hazai csapat aztán növelte is az előnyét, egy kidolgozott akció végén a kapu elé passzolt labdát Rumi vágta a hálóba.

A második játékrészben a Vasvár rengeteg helyzetet dolgozott ki, ám hiába tartottak a hazaiak hosszas lőgyakorlatot a kőszegi kapu előtt, nem sikerült újabb gólt szerezniük. A nem különösebben magas színvonalú mérkőzésen a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak.

Uraiújfalu–Kemenesalja 2-2 (2-1)

Uraiújfalu, 200 néző, vezette: Lukácsi.

Gól: Páli 2., Baranov 62. illetve Erdélyi 30., Kiszlinger 44.

Uraiújfalu: Bakos – Belegrai, Verasztó, CSISZLÉR, PRINCZES – Páli, DÖBRÖNTE, Gallen I., Kiss T. (Dobány) – Baranov, Vánkos (Tóth Zs.). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Kemenesalja: Szíjártó – Iker, HUDÁK, Erdélyi, Németh P. – Horváth Zs. (Sebestyén), Kóbor (Veszprémi), KOVÁCS KRISZTIÁN (Ruzsa), KOVÁCS KRISTÓF – Kiszlinger, BARANYAI (Németh R.). Edző: Haraszti Zsolt.

Hamar vezetést szereztek a hazaiak, a kiugró Páli talált a vendégek kapujába. A gól után a Kemenesalja került fölénybe, de újabb ziccere az Újfalunak akadt, ez azonban kimaradt. A vendégek egy szöglet után egyenlítettek, majd egy lepattanó labda után a vezetést is megszerezték, így előnnyel kezdhették a második játékrészt.

Az Uraiújfalu azonban a fordulás után mindent megtett az egyenlítésért, a vendégek pedig kontrákra építetek. A hazaiak egy kapu elé emelt labda után találtak be: Baranov csúsztatott a kapuba. Az egalizálás után a vendéglátónak még ziccere akadt, azonban nem sikerült bevinniük a győztes találatot. A második félidei játék és a helyzetek alapján megérdemelte volna a győzelmet a hazai csapat a küzdelmes mérkőzésen.

Szentgotthárdról Heiter László és Garics György, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Répcelakról Finta László és Molnár Károly, Csepregről Sass Dezső és Dani Lajos, Uraiújfaluból Gombás Béla, Vasvárról Szijj László és Táncsics András tudósították lapunkat.

1. Celldömölk 24 20 3 1 103 - 17 63

2. Körmend 23 14 4 5 91 - 24 46

3. Vép 23 14 4 5 49 - 31 46

4. Répcelak 23 14 3 6 64 - 26 45

5. Király Sze. 23 13 6 4 51 - 23 45

6. Szentgotthárd 24 12 2 10 38 - 36 38

7. Vasvár 24 11 3 10 56 - 45 36

8. Jánosháza 23 10 2 11 53 - 42 32

9. Csepreg 23 8 4 11 31 - 43 28

10. Kőszeg 23 7 4 12 22 - 35 25

11. Tápláni Ksk 23 7 2 14 39 - 61 23

12. Rábapaty 23 6 5 12 34 - 55 23

13. Kemenesalja 24 5 4 15 33 - 61 19

14. Uraiújfalu 24 5 5 14 33 - 74 16

15. Bük 23 3 1 19 17 - 141 10

16. Kemenesmagasi

Celldömölki VSE Király SZE 5-2 (2-1).

Celldömölk, 200 néző, vezette: Vass I.

Gól: Németh J. 15., Pungor N. 31., Szuh 2 (52., 93.), Piri 76. illetve Pálfi 22., Kiss K. 84.

CVSE: HEINER VAJDA, VARGA J., GYÖRKÖS, VIRÁG ENYINGI MÁRK, MANGANELLI (LENDVAI), SZUH, ENYINGI MARCELL (SZÉP) NÉMETH J. (BODA), PUNGOR (PIRI). Edző: Koman Vladimir.

Király SZE: Nagy G. Kiss B., Bagó, Koncz , Kovács R. LÁSZLÓ (Kovács-Laczi), Sásdi Barcza (Hajmási), Rácz (Kiss K.), Tóth M., PÁLFI. Edző: Horváth Levente.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, némi hazai fölénnyel. A vendégek jól megszervezték védekezésüket és a megszerzett labdákkal kontratámadásokat próbáltak vezetni. Az első negyedóra végén aztán a hazai csapat fokozatosan magához ragadta a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye, Németh József szabadrúgásból szép gólt lőtt.

Ezután kimerészkedett a Király is a térfeléről, és egy kavarodás után Pálfit buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett maga rúgta a kapuba. Utána kiegyenlített játék következett, aztán ismét felpörgött a Cell, és nemsokára ismét a vendégek kapujába került a labda. Formás akció végén Pungor Norbert rúgta a a századik celldömölki gólt.

A második félidőben aztán még nyomasztóbb lett a hazaiak fölénye, szinte állandóan a vendégek térfelén pattogott a labda. Formás támadásokat követően még Szuh Ferenc lőtt két gólt a középpályás két találata között pedig Piri Balázs az általa kiharcolt büntetőt értékesítette magabiztosan.

Összességében a Celldömölk főleg a második félidei játékával biztosan tartotta otthon a három pontot, ezzel öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt megnyerte a bajnokságot.

Koman Vladimir: Nem történt semmi különös, csak győzött akinek győzni kellett.

Horváth Levente: Az első félidőben még partiban voltunk, de a második félidőben kijött a tudáskülönbség a két csapat között. Gratulálok a Celldömölknek a mai megérdemelt győzelméhez és a bajnoki címhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!