Celldömölk

2015.05.12. 12:59

Hetedikesekkel – hetedhét határon is túl

Celldömölk – A városi általános iskola két 7. osztálya tanulmányi kiránduláson vett részt Erdélyben. A Határtalanul-projekt működik.

Ölbei Lívia

A Celldömölki Városi Általános Iskola 7.a és 7.b osztálya Bálintné Wendler Ágnes és Horváth Györgyi kíséretében indult útnak. Nagyváradon nem hagyhatták ki az Ady-emlékházat, Kolozsváron – ahova a Király-hágón át vezet az út – a Mátyás-szobrot. A torockói séta után (legelésző birkanyájakkal) a Tordai-hasadék következett. Ez már a második nap: Marosvásárhely, Székelyvásárhely, Szováta - és a híres Medve-tó. A harmadik nap Csíksomlyón érte a csapatot, innen érték el a Békás-szorost, itt szembesültek a Gyilkos-tó csodás látványával. Ahogy Orbán Balázs írta: „A legmeglepőbb, legelragadóbb képek egyike áll előttünk." A Gyimes-völgyben található Háromkúton az erdélyi vendégszeretetet is megtapasztalták a celliek, akik aztán útba ejtették Korondot és Parajd sóbányáját is. Négy nap, rengeteg élmény, csak győzzék elraktározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!