f1

2015.05.12. 13:03

Nem kellett volna hazaengedni Räikkönenéket?

Az egyik versenyzőnek maradnia kellett volna tesztelni az olaszok szerint.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A hétvégén véget ért a spanyol verseny, azonban a pálya most is zajos, tesztelnek a csapatok. Egyetlen kivétellel, ez pedig a Manor.

"Nincs mit tesztelni." - idézi a brit Times napilap a helyettes főnök Graeme Lowdont.

A teszten egyébként minden csapat köteles autóba ültetni legalább egy újoncot, legalább az egyik napon.

A Ferrari versenyzői haza is mentek, ma Marciello, holnap Gutierrez körözhet. Ezt azonban sokan nem tartják jó ötletnek, az olasz La Gazzetta dello sport kifejezetten kritizálta a Ferrarit, amiért mindkét versenyzőjét hazaengedte; szerintük a Mercedes utolérése érdekében fontos lenne, hogy az egyik a bajnokságban résztvevő versenyzőjük is teszteljen.

"A Ferrarinak keményen kell dolgoznia, mert a Merecdes erősebb." - ért egyet a szintén olasz Tuttosport.

Eközben a Mercedes ma szintén bevetette vasárnapi futamgyőztesét, Nico Rosberget. Holnap Pascal Wehrlein veszi majd át a helyén.

"Nehéz megérteni, hogy a Ferrari miért nem használja ki jobban ezt a tesztlehetőséget." - mondja Andrea Cremonesi tudósító. "Vettel és Räikkönen tapasztalata fontos lenne ebben a fejlődési fázisban. Már csak azért is elszalasztott lehetőség ez, mert a Mercedes, a Williams, a Red Bull és a McLaren is tesztel aktuális versenyzővel, Rosberggel, Massával, Kvyattal és Buttonnal. Az egyetlen elfogadható magyarázat erre a tartalékversenyzőjük (Gutierrez) szerződése lehet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!