Foci

2015.05.14. 12:56

V–VI. korcsoportos labdarúgó diákolimpia - Négy vasi csapat a hazai, vépi döntőben

Vép – Szerte az országból negyven csapat harcol szombaton és vasárnap a vépi városi sporttelepen a labdarúgó diákolimpia V–VI. korcsoportos döntőjében.

Horváth Erika

Vép lehet a házigazdája a Telekom labdarúgó diákolimpia V–VI. korcsoportos országos döntőjének. Húsz fiú és húsz lánycsapat lép pályára (a megyei, illetve a budapesti győztesek juthattak a vépi döntőbe). Szombaton a négy-négy csoport küzdelmeit bonyolítják le, majd vasárnap a csoportok első két helyezettjei az 1–8. helyért folytatják a csatározást, míg a többiek a 9–20. helyekért.

Vas megyét elvileg a szentgotthárdi III. Béla szakképző iskola fiú-, valamint a Nagy Lajos Gimnázium lánycsapata képviselhetné, ám mivel mindkét kategóriában van egy-egy hiányzó, házigazdaként a második helyezettek is részt vehetnek a döntőben – még két szentgotthárdi gárda; fiúknál a SZOI, a lányoknál pedig a III. Béla szakképző.

A fiúk 40x20-as kispályán 3x2 méteres kapukra, 4+1 fős csapatokkal játszanak, míg a lányok játéktere 50x30 méteres, a kapuk 5x2 méteresek, a csapatok pedig 5+1 fősek.

Csak a pénteki 20.15-kor kezdődő technikai értekezleten sorsolják ki a csoportokat. A mérkőzések szombaton 8.30-kor kezdődnek és 17.30-ra fejeződnek be. Vasárnap szintén 8.30-kor rajtol a program, az eredményhirdetésre várhatóan 13 órakor kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!