Lóerő

2015.05.14. 14:07

Autós-Motoros Road Show

A márkakereskedések, képviseletek új modelljei, hangnyomás mérés és verseny, motor szépségverseny, oldtimerek. Lesz bőven látnivaló.

Szabó Zoltán

A tavalyi hasonló találkozó után idén is Autós-Motoros Road Show-t rendeznek május 17-én, vasárnap 10 órától a Mátyás király körúton és az Alba Plaza előtti téren. A korábbi székesfehérvári autókiállítások hagyományának felelevenítése volt a célja az ötletgazdáknak tavaly, az első show megrendezésével, amely több ezer látogatót fogadott. A sikerre való tekintettel itt a folytatás.

A 2. Autós-Motoros Roadshow-n minden megtalálható lesz, ami a járművekkel kapcsolatos. Láthat a közönség új és oldtimer autókat, limuzinokat, régi és új fejlesztésű motorokat, de rendkívül széles lesz a kínálat az alkatrészekből, kiegészítőkből is. Összesen 14 autómárkát mutatnak be, érkezik egy 24 méter hosszú Formula 1-es kamion és két versenyautó, illetve a helyszínen lehet nevezni a hangnyomás-mérésre és versenyre, valamint a motorszépség-versenyre. Az idei program újdonságaként a kerékpáros szakma is megjelenik a kiállításon hagyományos modellekkel és Székesfehérváron forgalmazott, legújabb fejlesztésű járművekkel. Lehetőség lesz a biciklik kipróbálására is - ismertette Huszár Frigyes főszervező, az Alba Kerékvár Kft. képviselője. Lapunk kérdésére elmondta, hogy nem csupán az ismert, az autósok körében megszokott márkákat mutatják be, hanem a prémium kategóriából is szeretnének ízelítőt adni. Erre az alkalomra sikerült megszerezni egy tűzpiros Ferrarit, amelyet közelről is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Az autómárkák száma hasonló lesz a tavalyihoz, ám a rendezvény színesebbnek, érdekesebbnek ígérkezik. Lesznek különlegességek, meglepetések. közülük is feltétlen említést érdemel a kipufogó hangnyomás mérés, ahol mindenki megbizonyosodhat arról, mekkora és milyen hangja van autójának. Ám ez nem csupán egyszerű mérés, hanem verseny is. Itt lesz a hasonló események országosan ismert házigazdája és szervezője, aki 33 serleggel készül a versenyre, ami annyit jelent, hogy 2-300 autó mérésére számít.

A hangnyomás mérésére Molnár Tamás tanácsnok köszöntője után rögtön lehet nevezni. A motor szépségverseny 10.15-kor kezdődik, majd 11-kor és 14 órakor trial bemutatót tartanak. Közben, 12 órától ügyességi versenyre várják a gyermekeket. A zene, a koncert sem marad el, 17 órakor a United együttes áll majd színpadra.

Az Autós-Motoros Road Show előfutáraként ma, 13 órától Elektromos mobilitás és alternatív hajtású járművek 2015 címmel rendeznek konferenciát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a K épületben, a 28-as teremben. Svéhlik Csaba, Év kutatója -díjas mérnök-közgazdász, ügyvezető igazgató (KHEOPS Automobil-Kutató Intézet, Bécs), Bednár András tanácsadó (TZ-ELMA Zrt. ), valamint Varga István, a Fejér Megyei VOSZ elnöke tart előadást. Ezt követően elektromos és alternatív hajtású autók bemutatója és tesztvezetés következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!