Lóerő

2015.05.14. 14:07

Elektromobil autós rendszer napelemekből nyert energiával

Szikszó önkormányzata hazánkban elsőként, saját beruházásban önfenntartó, elektromos autót üzemeltető rendszert állított a város szolgálatába.

Szabó Zoltán

A városüzemeltetési célokra használt e-autó kizárólag az önkormányzat épületére felszerelt napelemekből nyert energiával működik, és a városban telepített töltőállomásokon tölthető fel. A város gazdasági alapon, rövid megtérülési idővel számolva döntött a beruházás mellett, amely kiváló például szolgálhat további önkormányzatok számára is. Az önkormányzat számításai szerint a napelemek telepítési költségei már 2 éven belül megtérülhetnek, így hosszú távon rendkívül alacsony költségen üzemeltethető a városüzemeltetési célokra használt elektromos autó, emellett pedig a flotta bővítése is költséghatékonyan megoldható a továbbiakban.

A város szolgálatába állított Nissan Leafet egy olyan cégcsoport biztosítja az önkormányzatnak, amely jelentős gyakorlattal, szakmai háttérrel rendelkezik elektromobilitás terén, és lízing konstrukció is kedvezőek az elektromos autók üzemeltetéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!