Jégkorong

2015.05.14. 14:02

Bartalis István formába lendülne a 2016-os vb-ig

Székesfehérvár - Bartalis István kimaradt a jóból, azaz a magyar jégkorong-válogatott krakkói sikeréből. A támadó jövőre mindenképpen szeretne játszani az A-csoportos vb-n.

Bobory Balázs

Bartalis István jövőre az A-csoportban ronthat a jégminőségen egy-egy erősebb fékezéssel
Fotó: Kircskovics Antal

– Adja magát a kérdés: hogy van?

– Éppen a győri jégpályán vagyok, kíváncsi voltam, hogy van-e már jég – válaszolt Bartalis István.

– Máris ennyire hiányzik a mozgás?

– Nyár van, ebben az időszakban annyira még nem, sokkal rosszabb lenne, ha azt látnám, hogy a társak dolgozhatnak, én meg nem. Most ők is pihennek.

–Mankóval jutott el a jégpályáig?

– Igen, még segédeszköz kell a járáshoz. Három hét múlva kezdhetem meg a rehabilitációt, apróbb hajlításokat azért már végzek. Ha minden jól megy, decemberben mehetek először jégre.

– Hogy élte meg a válogatott krakkói sikerét, és azt, hogy nem lehet ott a társakkal Lengyelországban?

– Nagyon nehezen. Főleg az ukránok elleni szoros mérkőzésen, vagy a kazahok elleni összecsapás során éreztem tehetetlenséget, szerettem volna segíteni a társaknak. Nagyon örültem, hogy sikerült kivívni a feljutást, de persze rossz volt, hogy én nem ünnepelhettem ott a társakkal.

– Nem is érzi kicsit sem magáénak a sikert? Végigcsinálta válogatottal a felkészülést.

– Őszintén szólva: nem. Az edzőmérkőzéseken megkaptam a bizalmat, csapatkapitány, alkapitány lehettem, erre jött ez a szakadás az utolsó edzésen a vb előtt... A srácok próbáltak segíteni, folyamatosan kapcsolatban voltam velük a viadal alatt, ha jól tudom, még egy fényképet is vittek magukkal az öltözőbe, hogy ott lehessek velük. Mindent megtettek, hogy a lehetőségekhez képest jól érezzem magam.

– Sofron István azt mesélte, az indulás előtt megígérte, elintézik, hogy jövőre az A-csoportban térhessen vissza.

– Sofi szavatartó ember! Tényleg megkértem a társakat az utazás előtt, segítsenek, hogy az elitben szerepelhessek 2016-ban. Nem kellett csalódnom!

– Fehérváron lejárt a szerződése. Sor kerül a hosszabbításra?

– Nem tudom, milyen ajánlatot kapok a Volántól, szerintem Ocskay Gábor tapintatos akart lenni, és eddig még nem keresett meg az új szerződéstervezettel. Úgy gondolom, jelenleg az lenne a legjobb, ha a fehérvári társak között, a csapat mellett végezném a rehabilitációt, de még egyszer mondom, nem tudom, mi lesz az ajánlatban. Természetesen benne van a pakliban, hogy Fehérváron maradok.

– Az A-csoportos szereplés biztosan pluszmotivációt jelent.

– Ez így van. Nézem a prágai világbajnokságot, meglehetősen furcsa, hogy jövőre mi is ebben a mezőnyben játszunk. Nagy kihívás ez, szeretnék jó formába lendülni Oroszországig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!