Sport

2015.05.14. 17:22

Mészöly számít a szurkolókra - Egy csapat Szombathelyért, Szombathely egy csapatért!

Szombathely - Először gyermekként édesapjával, Mészöly Kálmánnal járt a Haladás mérkőzésén. Mészöly Géza ma a szombathelyi csapat edzőjeként bízik abban, hogy a szurkolók bizalmukkal és jelenlétükkel támogatni fogják a Halit a bajnokság utolsó mérkőzésein.

A Hajrá, Hali! felcsendülése, a szurkolói bizalom és csapategység már gyermekkorában feledhetetlen élménnyé vált Mészöly Géza számára. Futballistaként ugyanez a szurkolói erő nehezítette helyzetét a Haladás elleni meccsein. Most a szombathelyiek edzőjeként bízik a szurkolók támogatásában.

–Nem könnyű a jelenlegi helyzetük. Miért vállalta el az edzői felkérést?

– Nagyban befolyásolt, hogy a Haladás mögött álló szakmai stábtagok közül sokakat nagyon jól ismertem. De talán a legmeggyőzőbb az a különleges és erőt adó egység és összetartás volt, amit itt tapasztaltam Szombathelyen már az első tárgyalásom alkalmával.

Mészöly Gézára még három meccs vár a bajnokságban. A pénteki mérkőzésen is számít a drukkerekre. Fotó: Cseh Gábor

– Volt-e bármilyen korábbi tapasztalata a Haladással kapcsolatban?

– Gyerekként édesapámmal jártunk Hali meccsen, egykori válogatottbeli csapattársa, Molnár Dezső ugyanis Vas megyei születésű. Akkor hallottam először, milyen ereje van a helyi szurkolóknak, és mekkora támogatást jelent az ő biztatásuk. Ma is érzem azt a kellemes borzongást, amit akkor tapasztaltam, amikor először hallottam felcsengeni a Hajrá, Halit!

– Hogyan készülnek a Nyíregyháza elleni mérkőzésre, és az utolsó két meccsre?

– Egy küzdeni akaró csapattal. Már a múlt heti Győr elleni mérkőzésen is azt tapasztaltam, hogy a srácok nemcsak testileg vannak fent a pályán, hanem a lelküket, szívüket is beleteszik a játékba. Nagy segítség volt akkor, hogy a szurkolók drukkolásukkal segítették a csapatot. Tudom, hogy még ki kell érdemelni a bizalmat, de most mégis tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy mutassuk meg, milyen erő van a szombathelyi szurkolókban! Jöjjenek el minél többen az utolsó mérkőzésekre! Szurkolók, Haladás sportszakosztálybeliek, szombathelyiek közös erővel, bizalommal segítsék a csapatot, mert higgyék el, hihetetlen plusz erőt ad, amikor a játékosok úgy mehetnek a pályára, hogy érzik, tapasztalják a közönség támogatását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!