Videoton

2015.05.14. 14:03

Kovács Ferenc szerint meg kell oldani a távozók pótlását

Székesfehérvár - A friss bajnok Videoton FC több meghatározó labdarúgójának is lejár a szerződése a nyáron. A szurkolók egy része a csapat széthullásától tart, a klub tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc szerint azonban nincs ok pánikra.

Ferencz Balázs

Elsőként a kapus, Juan Calatayud jelezte közösségi oldalán, hogy a neki nem megfelelő szerződés esetén távozna Fehérvárról, majd Nikolics Nemanja is kijelentette, hogy külföldön folytatná pályafutását. A zentai születésű csatár menedzsere, Vladan Filipovics a napokban úgy nyilatkozott, hogy Nikolicsnak több kérője is van. Az egyik, egy nívós európai bajnokságban szereplő együttes, ahol meg kellene küzdenie az állandó játéklehetőségért, valamint egy olyan alakulat csábítja még a magyar gólkirályjelöltet, ahol alapember lenne a csapatban. A Videotonnál még Filipe Oliveira és Stopira kontraktusa is lejár, a csapatkapitány, Sándor György pedig még nem kapott ajánlatot a szerződéshosszabbításra.

Kovács Ferenc, a Videotont az UEFA-Kupa döntőjéig vezető tréner szerint nem esik szét a csapat
Fotó: Koppán Viktor

– A klub azért adott hosszabbítási ajánlatot a játékosoknak, mert meg szeretné tartani őket, azonban többen kijelentették, hogy menni akarnak – mondta Kovács Ferenc, mesteredző, a Videoton korábbi trénere, jelenlegi tiszteletbeli elnöke. – Nikolicsnak is több ajánlatot tett a klubigazgató, Burcsa Győző, de a játékos kijelentette, hogy külföldön kíván futballozni. Ebben az esetben az egyesület tehetetlen. Akiket meg akar tartani a klub, azok a játékosok megkapták az ajánlatot a hosszabbításra.

– Valóban ilyen kedvezőtlen ajánlatokat kaphattak a játékosok, hogy még senki nem fogadta el azt?

– Nikolicsnak nagyon jó ajánlólevele van, gólerős csatár, az ilyen típusú játékosok a legkeresettebbek. Valószínű, hogy kapott egy jó ajánlatot külföldről, de ez majd kiderül. Nikolics az itt töltött időszak alatt mindent megtett az egyesületért és önmagáért. Sok sikert lehet neki kívánni.

– A szurkolók egy része attól tart, hogy széthullik a bajnokságot nyert csapat.

– Sajnálnám, ha elmennének, mert mindannyiukkal meg voltunk elégedve. Ha el akarnak igazolni, erőszakkal nem tudjuk itt tartani őket. Nem rajtunk múlik, ha elmennek. Sajnos, hiába ígér az ember egy „térházat”, ha kettőt kap a játékos külföldön. Egyébként azért, mert két-három ember elmegy, attól még nem kell új csapatot építeni. A klub ettől nem fog tönkre menni, meg fogják oldani a pótlásukat. Gyurcsó Ádám is abban gondolkodik, hogy külföldre szerződik majd, gondolom, ez természetes. Mindenki azért dolgozik, hogy jobb lehetőséget kapjon. Bár az egész csapatnak kínálnának külföldi szerződést, az azt jelentené, hogy nagyon jó kvalitású játékosaink vannak.

– Van stratégia a távozó játékosok pótlására?

– Meg kell keresni a helyettesítőiket vagy a kereten belül, vagy ha erre lehetőség nyílik, akkor átigazolással.

– Mit vár a Magyar Kupa döntőjétől?

– Nem lesz könnyű a Ferencváros ellen játszani, az FTC lendületben van, erőteljes futballt játszik. Minden játékosunk jó teljesítményére lenne szükség ahhoz, hogy megnyerjük a kupát.

– A bajnoki cím birtokában képesek a játékosok koncentrált, jó játékot nyújtani?

– Remélem. Meglepett a paksi vereség, úgy éreztem, mintha a bajnoki cím megszerzése után szusszant volna egyet a társaság, és még nem ugrott vissza abba a kerékvágásba, ami a győzelemhez vezeti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!