Foci

2015.05.14. 17:07

Nem szabad kiesőhelyen zárni

Dunaújváros - Három fordulóval a 2014/2015. évi labdarúgó OTP Bank Liga NB I befejezése előtt nem a mérkőzések esélylatolgatásáról szólnak hírek, hanem arról, hogy melyik csapat nem kapott licencet a következő bajnoki évre.

Gróf András

Az idén különösen viharosra sikeredett a licenckérelmi időszak, hiszen egyes csapatok jövője szorosan kapcsolódott a bűnügyi rovat híreihez. Az első bomba a Győri ETO FC-vel kapcsolatosan robbant. Amikor is a győriek tulajdonosát letartóztatták, már borítékolni lehetett, hogy a következő idényt nem az első osztályban kezdi a nagymúltú klub. Kísértetiesen hasonlít ehhez a Lombard Pápa FC története, ahol szintén őrizetbe vették a klub tulajdonosát. A két eset között azért annyi különbség van, hogy míg a győriek a pályán nyújtott teljesítményük alapján biztos bentmaradók, addig a pápaiak a tabella utolsó helyén szerénykednek. Rajtuk kívül a PMFC-Matias, a Kecskeméti TE és nagy meglepetésre a Nyíregyháza FC nem kapott licencet a hiánypótlást követően, de természetesen még fellebbezhetnek a határozat ellen.

Nikházi Márk (30) Pécsen sokat tehet a bentmaradás érdekében
Fotó: Ady Géza

A jelenlegi határozatok, illetve a bajnoki tabellák szerint a 2015/2016. évi bajnokság mezőnyét a következő tizenkét csapat alkotná: Videoton FC, Ferencvárosi TC, MTK Budapest, DVSC-Teva, Paksi FC, Újpesti TE, Diósgyőri VTK, Puskás Akadémia FC, Budapest Honvéd, Dunaújváros PASE, Vasas FC, Gyirmót FC Győr.

A futball körökben terjedő információk, és pletykák azonban arról szólnak, hogy a fellebbezést követően a Nyíregyháza mégis kaphat licencet. Ebben az esetben azonban páratlan lenne az első osztály létszáma, amit az NB II harmadik helyezettjével, jelen állás szerint a Békéscsabával töltené fel a Magyar Labdarúgó Szövetség tizennégy csapatosra. Az viszont biztos, hogy az NB I kiesői szóba sem kerülnek egy esetleges feltöltésnél. Természetesen ez az aktuális bajnoki helyezések alapján történne, ami akár már a hétvégi fordulót követően is változhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!