Sport

2015.05.14. 20:12

Nyitás, fogadás, sánc - Hivatalosan is megnyitották a II. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát.

Székesfehérvár - Csütörtökön este hivatalosan is megnyitották a II. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát.

Káldor András

A Városház téren négy nemzet férfiválogatottja találkozott csütörtök este, és hallgatta végig az ünnepélyes megnyitó beszédeit. Pénteken azonban már nincs helye a szavaknak, a Videoton Oktatási Központ parkettjén két mérkőzést rendeznek.

A viadal nyitányán 16 órától Horvátország Szlovákiával csap össze, majd 18.30-tól a magyar válogatott Azerbajdzsánnal méri össze erejét.

Mindent elmond a viadal erejéről, hogy két Európa-bajnoki résztvevő, Horvátország és Szlovákia is ellátogatott Székesfehérvárra. A magyar csapat nem ijed meg a rutinos ellenfelektől, és szeretné megnyerni az Alba Regia Röplabda Gálát, amelyet 2014 után idén másodszor rendeznek meg. Érdemes lesz kilátogatni a Videoton Oktatási Központba a következő napokban.

 

A magyar férfiválogatott egyetlen idei megmérettetése lesz a II. Alba Regia Kupa, amelyen rajtunk kívül még Azerbajdzsán, Szlovákia, és Horvátország legjobbja vesznek részt. 16 órakor a horvát-szlovák meccsel indul a háromnapos torna a VOK-ban, melynek mindig a második mérkőzését játssza a magyar csapat. Első ellenfelünk Azerbajdzsán lesz. Nem lesz egyszerű, mert az azeriek és a szlovákok is a bakui Európa Játékokra készülő csapatukkal érkeztek, számukra ez a torna a felkészülésük szerves részét képezi. Ettől függetlenül Demeter György szövetségi kapitány bizakodó az esélyek tekintetében. – 14 játékossal vágunk neki a megmérettetésnek, szeretnénk nagyon szép sikert elérni, sőt, megnyerni a tornát – mondta. A gála mellett a Tóvárosi Általános Iskolában rendezik meg az Országos Gyermekbajnokság döntőit, szombaton 11 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!