Külföld

2015.05.15. 09:40

A külföldi munkavállalók ellen kampányoló választási plakátot magyar dolgozó rakta ki Burgenlandban

Erre mondják, hogy kapitális öngól: a külföldi munkavállalók helyett a helyi munkaerőre építő osztrák FPÖ (Szabadságpárt) választási plakátját egy magyar férfi ragasztotta ki Neusiedl am See-ben.

Török Tibor

Az esetet a Krone Zeitung olvasója lefotózta, lett is belőle magyarázkodás.

Az osztrák munkaerőpiacot védő jobboldali FPÖ plakátját magyar munkavállaló ragasztja ki Burgenlandban

A jobboldali politikai szervezet erősen védené az osztrák munkaerőpiacot, amelyet lezárna a külföldi munkavállalók előtt. Burgenlandi vezetőjük, Johann Tschürtz nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Halbturnnál lezárta a határt. Akkor hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést.

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be.

Ehhez képest a Krone Zeitung arról számolt be, hogy a Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak illetve a Munkát a mi embereinknek szlogenekkel kampányoló párt választási plakátját Neusiedl am See-ben egy magyar rendszámú furgonnal közlekedő férfi ragasztotta fel. Az esetet megörökítő fotóval szembesítették Tschürtzöt, aki azt mondta, osztrák céget bíztak meg a plakátolással, amely aztán minden valószínűség szerint továbbadta a munkát egy magyar vállalkozónak - a szokásos gyakorlat szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!