Sport

2015.05.15. 12:27

CVSE: a hatodik bajnoki címért

A Magyar Asztalitenisz Szövetség szombaton és vasárnap rendezi meg az Extraliga négyes döntőit. A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férficsapata sorozatban a hatodik bajnoki címére tör.

Horváth Erika

Az idei pontvadászatban nem sok jelentősége van annak, hogy a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata mind a 18 bajnokiját megnyerte és tízzel több ponttal áll a tabella élén, mint a második Békési TE, amely öt vereséget is begyűjtött. A MOATSZ 2014/2015-ös versenykiírása szerint ugyanis az eddig a végső sorrendről is döntő oda-visszavágókat csak alapszakasznak tekintik, és a legjobb négy csapat egy négyes döntő keretében osztozik az érmeken.

Szombaton és vasárnap Budapesten, az Istvánmezei úti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg a férfi és női Final Fourt. A férfiaknál az alapszakaszban CVSE, Békés, PTE-PEAC és Komló volt az első négy sorrendje, a nőknél a Postás, a Szekszárd, a Budaörs és a Bp. Erdért jutott be. A szombati elődöntőket – párhuzamosan a férfiakét és a nőkét – két-két asztalon bonyolítják le. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésekkel megegyező sorsolási számot kapták, tehát a Klampár Tibor vezetőedző irányította celliek – Kosiba Dániel, Fazekas Péter, Ecseki Nándor – a Komlóval csapnak össze a fináléért 13.30-kor. Az elődöntők vesztesei vasárnap 10 órától játsszák a bronzmérkőzést, a győztesek pedig 15 órakor kezdik az aranycsatát.

A Celldömölki VSE vasárnap szurkolói buszt indít Budapestre, amelyre korlátozott számban még lehet jelentkezni Obráz István edzőnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!