Sport

2015.05.15. 13:02

Sakkérmek a rapid ob-ról: egyéniben négy, csapatban egy vasi dobogós helyezés

Vas megyéből négy egyéni versenyző és egy csapat végzett dobogós helyen a korcsoportos rapid országos sakkbajnokságon.

Horváth Erika

Hat fiú és hat lány korcsoportban összesen 286 résztvevővel rendezték meg az idei korcsoportos egyéni és csapat rapid sakkbajnokságot. Vas megyéből összesen 14-en indultak, ehhez képest igen gazdag az öt éremből álló termés.

Az egyéni Vas megyei korcsoportos ob-érmesek. Balról: Szakasics Emese, Borhy Marcell, Gömböcz Zsófia, Czupor Attila. Fotó: Haladás VSE

A fiú U10-es korcsoportban Borhy Marcell (Haladás) a kilencfordulós verseny során 8,5 pontot gyűjtött, ezzel meg is szerezte az országos bajnoki címet a 62 fős mezőnyben. Az U16-osoknál Czupor Attila (Haladás) volt a legjobb vasi, 6 ponttal a bronzérmet hozta haza, míg klubtársának, Ugróczky Péternek – szintén 6 ponttal – a negyedik hely jutott. Az U18-as korcsoportban Egri László (Haladás) 5,5 ponttal ugyancsak a negyedik helyen zárt. A lányoknál az U10-es Farkas Boglárka (Szombathelyi Sportiskola, 5,5 pont) ötödik helyével került be az élmezőnybe. Az U12-eseknél Gömböcz Zsófia (SzoSI) hat győzelemmel, három döntetlennel, 7,5 ponttal szerezte meg az aranyérmet. Ezüstérmes lett az U16-os lányoknál Szakasics Emese (Haladás) 5 ponttal.

Csapatversenyt három korosztályban rendeztek, a négyfős együttesekben lánynak is kellett szerepelnie. Az U18-asok hatfordulós versenyében a Haladás VSE (Czupor Attila, Egri László, Ugróczky Péter, Szakasics Emese) bravúrosan szerepelt, 17 ponttal az ezüstérmet szerezte meg. A 3. táblán Ugróczky Péter 5,5 ponttal érdemelte ki a tábladíjat. A Szombathelyi Sportiskola U10-es gárdája (Borhy Marcell, Mesits Maxim, Petróczy Zoltán, Nyúli Lejla) az ötödik helyen fejezte be az ob-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!