Foci

2015.05.15. 12:58

Javítási lehetőség előtt a Puskás Akadémia FC csapata

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Puskás Akadémia FC 18.30-kor a Kecskeméti TE csapatát fogadja a Pancho Arénában.

Káldor András

Három mérkőzés óta nyeretlen a felcsúti gárda, ráadásul mindegyik találkozón egygólos vereséggel zártak. Ezek közül talán a legfájóbb a Nyíregyháza elleni, két héttel ezelőtt lejátszott hazai meccs volt, ahol a 87. percig vezettek Benczés Miklós tanítványai, és utána bukták el az összecsapást.

Most azonban itt lesz a lehetőség a javításra, a Kecskemét ellen, bár ők sem mondhatják, hogy jó passzban lennének, mivel utolsó győzelmüknek március 21-én örülhettek, akkor a PMFC-t verték 1-0-ra. Nagy kérdés, hogy mennyire hagy nyomot a lila-fehérekben az a tény, hogy csütörtökön jelentették be hivatalosan, hogy a csapat vezetőedzője Bekő Balázs, valamint a komplett edzői stáb az idény után távozik, és a DVTK-nál folytatják. Mindenesetre a két csapat mérlege teljesen kiegyenlített, tavaly még Székesfehérváron találkoztak a felek két alkalommal is, a kupában 0-0-s döntetlen után, büntetőkkel a KTE jutott tovább. A bajnokságban, pedig 0-2-ről pontot mentettek idegenben. Kecskeméten kétszer is 2-1 állt az eredményjelzőn, ebből először a Puskás Akadémiáé, ősszel pedig a KTE-é lett a dicsőség. A Pancho Arénában ez lesz a két csapat debütáló meccse, hiszen a stadion befejezése óta nem találkoztak a csapatok.

- Elégedett csak akkor lehetek, ha nyer a csapat, de meg kell jegyeznünk, hogy legutóbb a játék minden egyes elemében felvettük a versenyt az ezüstért harcoló MTK-val - hangsúlyozta Benczés Miklós.

A lilák minden mérkőzésen jól szervezett védelemmel, öt hátvéddel állnak fel, lezárják a területet, és nem egyszerű ezt a reteszt feltörni.

- Valóban nem lesz könnyű dolgunk, kreatívan kell futballozni, sokat kell labda nélkül mozogni, valamint bátran kell az egy-egyeket játszani ahhoz, hogy a védelem mögé tudjunk kerülni - tette hozzá a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!