f1

2015.05.15. 12:53

A rajongók véleményét akarják tudni a versenyzők

Mivel igazságtalannak tartják az F1 fizetési rendszerét

Tajthi Andrea

A The Times napilap szerint a Forma-1 fizetési rendszere kapcsán olyan adatok láttak napvilágot, mely komoly nyomás alá helyezheti Bernie Ecclestone-t. Azt eredményezheti, hogy az aktuális rendszert be kell szüntetni, mivel inkorrektnek tartják, hogy a kereskedelmi jogok tulajdonosa 37 millió dollárral többet fizetett ki a tavalyi évért a Ferrarinak, mint a bajnok Mercedesnek.

"Bizarr" mértékben nagyobb összegeket kapnak a nagy csapatok, például a Red Bill, akik szintén többet kaptak, mint a bajnok Mercedes.

"Hogyan szervezzék a költségvetésüket a kis csapatok, ha az elosztás ilyen egyenlőtlen?" - tette fel a kérdést egy üzleti stratégia szakértő. "Ezek a számok megmutatják, hogy egyes szponzorok miért nem vállalnak rizikót azzal, hogy beszáll az F1-be."

Egy meg nem nevezett forrás a lapnak azt mondta: "A sport undorítóan bánik a kis független csapatokkal,  ez a kifizetési rendszer reménytelen, igazságtalan és megosztó.

Még egyes versenyzők is aggódnak a fennálló helyzet miatt.

Daniel Ricciardo Twitteren bejelentette: "Tőletek, rajongóktól szeretnénk hallani, mit godndoltok a sportról."

Azaz a GPDA (Grand Prix Drivers’ Association) globális rajongói felmérést fog közzétenni Monacóban, jövőhéten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!