Foci

2015.05.15. 14:52

Egyik csapat sem léphet nyugodtan pályára a szombat esti mérkőzésen

Dunaújváros - Szombat este idegenben lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga NB I huszonnyolcadik fordulójában a PMFC-Matias gárdája fogadja az újvárosiakat 18.30 órakor.

Gróf András

A kiesés szempontjából igen fontos találkozóra a dunaújvárosi együttes készülhettett nyugodtabban, hiszen ők megkapták a jövő évi NB I-es induláshoz szükséges licencet, míg a házigazdák kérelmét elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága. Kérdéses, hogy ez a bizonytalanság milyen hatással lesz majd a pécsi játékosok teljesítményére. A vendéglátók a múlt heti Pápán elért győzelmüket követően azt hitték, hogy lépéselőnybe kerültek a kiesés elkerüléséért folytatott csatában, de ez a hír alapjaiban borította fel az elképzeléseiket.

A dunaújvárosi együttes rutinos csapatkapitány, Böőr Zoltán (10) biztosan helyzetbe kerül majd a  pécsi összecsapáson is Fotó: Ady Géza

A pécsiek még Véber György irányításával vágtak neki a bajnoki évnek, de a tizenkettedik fordulót követően - éppen a dunaújvárosi vendégszereplésük előtt - menesztették a trénert. Ezt követően három mérkőzésen Kulcsár Árpád volt a vezetőedző, majd érkezett Robert Jarni, aki stabilizálta a csapat játékát. Jelenleg huszonöt ponttal a bajnoki tabella tizenkettedik helyén áll a baranyai gárda. Hat győzelem, hét döntetlen és tizennégy vereség a mérlegük. Az idei teljesítményükre azonban jellemző, hogy hazai környezetben még nem kaptak ki. Megverték a Haladást, a Honvédot, míg döntetlent játszottak a Debrecennel és a Ferencvárossal. Ezek az eredmények óvatosságra inthetik a dunaújvárosiakat, akik az őszi hazai találkozó eredményére építhetnek, amikor 3-2-re legyőzték a mai ellenfelet. Ezen a mérkőzésen az újvárosi gárda találatait Petneházi Márk, Böőr Zoltán és Godslove szerezte.

A baranyai együttes kapusa, Vukasin Poleksic szerint sorsdöntő lesz az összecsapás.

- A tabellán elfoglalt pozíciók miatt is nehéz mérkőzésre számítok a Dunaújváros ellen. Ellenfelünk nehéz helyzetben van, és győzni akar majd Pécsett. De ezt nem fogjuk megengedni, sőt ugyanolyan mentalitással és elánnal fogunk játszani, mint ami eddig is jellemző volt ránk. Itthon szeretnénk tartani a három pontot, és matematikailag is bebiztosítani a helyünket az NB I-ben. Az utána következő két meccset pedig nyugodtan szeretnénk lejátszani. A legfontosabb azonban most az Újváros elleni összecsapás, erre kell koncentrálnunk.

A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz, akinek ténykedéséhez Albert István és Buzás Balázs nyújt majd segítséget asszisztensként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!