Szombathely

2015.05.15. 17:32

Civilek a pályán - A tudósítóinkkal találkoztunk

Szombathely - Legaktívabb civil tudósítóinkat láttuk vendégül a Vas Népe szerkesztőségében pénteken délután.

Merklin Tímea

Akik időt tudtak szakítani, hogy eljöjjenek workshopunkra, azokkal megismertettünk néhány szakmai szempontot ezen a rövid, „első" találkozón. Felhívtuk a figyelmüket, mi mindenre érdemes figyelni, miközben létrehozzák írásaikat a számukra fontos témákról, eseményekről, amelyek falujuk, városuk hírét viszi lapunk, online portálunk és digitális kiadásunk által.

A civil tudósítói hálózat (újra)építését március elején kezdtük. Legalább húsz olyan embert találtunk, aki szívesen ír összefoglalókat a náluk történtekről. Többen úgy fogják fel a civil tudósításokat, mint a településmarketing egy jó lehetőségét, amit a megjelenés után tovább menedzselnek megosztásokkal a közösségi oldalon is.

Összetartás – tollal: Merklin Tímea, a Vas Népe újságírója és néhányan külsős munkatársaink közül: Tátrainé Kulcsár Irén, Ferencz Lászlóné, Sövegjártó Andrea és Németh Dénes

A vaol.hu-n létrehoztunk egy külön rovatot az írásaiknak „Civil" címszó alatt. Fotóikkal együtt itt találhatók azok a cikkek, amelyek róluk és nekik szólnak, fontos kiegészítéseként a szerkesztőségi, újságírói munkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!