Videoton

2015.05.15. 15:27

Videoton FC: célkeresztben a pontrekord

Székesfehérvár - Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 28. fordulójában A Budapest Honvéd vendégeként lép pályára a Videoton FC, szombaton 18.30-kor.

Ferencz Balázs

Kovács István (pirosban) az ősszel győztes gólt szerzett a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen
Fotó: Molnár Artúr

A már bajnoki címet nyert Videoton FC második olyan találkozóján fut ki ma este a Bozsik Stadionban, melyen különösebb tét nélkül futballozhat. Az aranyittas fehérváriak ünnepébe picit belerondított legutóbb a Paks együttese, a 2014-15-ös bajnokságban második alkalommal szenvedtek vereséget Joan Carrillo fiai.

Az újabb idegenbeli találkozón kiköszörülhetik a csorbát a piros-kékek, és minden esély megvan rá, hogy örömfocival gyűjtsék be az újabb skalpot Szolnokiék. A Honvéd az idei pontvadászatban főként a kiesés ellen küzdött, sokáig nem állt össze a kispestiek játéka, legutóbb azonban a Kecskemét legyőzéséval nagy lépést tettek a bennmaradás felé. A kispestiek öt pontra vannak a kieső helyeken tanyázó Haladás és Pápa alakulataitól, így valamelyest nyugodtabban, azonban korántsem hátradőlve, mindemellett a vérszem tipikus esetével kacérkodva fogadják a fehérváriakat. A Vidi Kovács István remek találatával nyert ősszel a Sóstói Stadionban 1-0-ra a Honvéd ellen, sőt, az utóbbi két fővárosi fellépésén is begyűjtütte a Videoton a három pontot. Azonban nem volt ez mindig így. A két együttes egymás elleni örökmérlege kispesti fölényt mutat, az eddigi 90 összecsapáson a Honvéd 43 meccset nyert meg, 16 alkalommal végeztek döntetlenre a felek, a fehérváriak pedig 31 találkozót zártak győzelemmel. Érdekesség, hogy a már említett Kovács István kétszer is betalált a piros-feketék kapujába a közelmúltban, vagyis a Vidi 10-ese elemében van a Honvéd ellen.

– A bajnok cím után is vannak feladataink, a Magyar Kupa döntőjében is szeretnénk alkotni, és a pontrekordot is szeretnénk elérni, mert a rekorderekre talán tovább is emlékeznek, mint a bajnokokra. Három meccsünk van arra, hogy az ehhez szükséges hét pontot megszerezzük – fogalmazott Kovács István, a Videoton FC játékosa. – Komolyan vesszük a mai mérkőzést is, ráadásul a Honvéd kettőzött erővel küzd majd, hiszen kell nekik a győzelem. Bebizonyította a Vidi, hogy a legjobb csapat az országban, de ilyen együttes ellen is pontot kell szerezniük. A mi feladatunk, hogy ezt ne hagyjuk.

A Honvéd masszívan védekezik, a levegőben szeretnek játszani, és fizikálisan erősek. Ki kell használnunk a gyengeségeiket. Hajtós, jó meccsre számítok, és arra, hogy az ügyesebb, rövidpasszos fociba tudjuk őket belehajszolni, mert abban jobbak vagyunk – bizakodott a középpályás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!