Kézilabda

2015.05.15. 17:12

Az FKC a Debrecent fogadja az utolsó hazai összecsapáson

Székesfehérvár - Utolsó hazai, bajnoki mérkőzését vívja a 2014-15-ös szezonban a Fehérvár KC női kézilabdacsapata, amely szombaton, 18 órakor a DVSC-TVP-Aquaticumot látja vendégül.

Horog László

A nemzetközi szereplés lehetősége elúszott, a bajnokság 5. helyén végző Siófok indulhat ősszel az EHF-kupában. Ám a honi bajnokság 6. helye is kimondottan értékes, érthetően erre hajtanak a fehérváriak és a debreceniek. Előbbiek jelenleg 7 ponttal rendelkeznek a középső házban, hármat hoztak magukkal az alapszakaszból és további négyet szereztek, a Békéscsaba kétszeri legyőzésével. A hajdúságiak két ponttal jöttek, s ehhez még négyet tettek, ugyanúgy ötvenszázalékos a mérlegük ezen szakaszban, mint a koronázó városiaknak. A felek utoljára április elején találkoztak a cívisvárosban, a vendéglátók magabiztosan, 22-17-re nyertek, előzőleg, az alapszakaszban az FKC itthon 23-20-ra győzött, idegenben pedig 26-21-re kikapott.

- Nagyon örülök, hogy múlt hétvégén, Békéscsabán ismét a szebbik arcunkat mutattuk, rossz kezdés után bravúros győzelmet arattunk. Lényeges a DVSC elleni meccs, a 6. hely megszerzése. Az idei, debreceni meccsek miatt van is miért visszavágnunk, a sikerhez kemény védekezés és jó kapusteljesítmény kell. Továbbá fontos, hogy azokat taktikai elemeket, amiket támadásban gyakoroltunk, helyesen és pontosan kivitelezzük közölte a súlyos sérülése után egyre jobb formába lendülő átlövő, Herr Anita.

Társa, a beállós, Mayer Szabina is bízik a sikerben.

- Szeretnénk szépen búcsúzni a közönségtől a szezon utolsó hazai derbijén. Bízom abban, hogy sokan eljönnek, olyanokat is várunk, akik az idényben nem látogattak ki a csarnokunkba. Remélem, teli torokból biztatnak bennünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!