Sport

2015.05.16. 10:17

Tízórás maraton csupa mosoly gyerekekkel

Zalaegerszeg - A mountainbike diákolimpián aratott sikerek után ismét hallat magáról a ZKSE-Zöld Irány Egyesület kerékpáros utánpótlás csapata. A gyerekek ezúttal 10 órás maratonon bizonyították, hogy nem véletlenül edzették végig a telet.

Varga Andor

A viadalt Marcaliban rendezték meg, ahol az indulók egy hegyikerékpáros körpályát teljesítettek újra és újra, a tőlük telhető legtöbbször. Az ilyen viadalokra elsősorban a felnőtt bicikliseket várják, de az egerszegi gyerekek (7-11 éves korosztály) a szervezők beleegyezésével ott lehettek a mezőnyben. Népes edzői stáb vigyázta minden mozdulatokat, illetve a szülők legtöbbje is a helyszínen izgult a sikerért.

Az edzői stáb és a gyerekek a célban. Tényleg nem szomorkodtak
Fotó: Zöld Irány Egyesület

Ami pedig nem is maradt el, és nem csak annyiban, hogy a ZKSE-Zöld Irány csapata baj nélkül átvészelte a napot. A részletekről Szabó Zoltán, az egyik tréner, a Zöld Irány Egyesület elnöke beszélt:

- Mi nagyon jól tudjuk, hogy mire képesek a gyerekek, de nem mondom, hogy nem volt bennünk drukk a rajt előtt. A verseny viszont igazi élmény volt mindannyiunknak. A gyerekek minden gond nélkül teljesítették a kihívást, csupa mosoly volt mindegyikük, vita csak annak kapcsán bontakozott ki, hogy ki még mennyit lehet a pályán. A srácok a 10 óra alatt 77 kört, avagy 154 kilométert teljesítettek, megelőztek nem egy felnőtt csapatot, sokan panaszkodtak , hogy az emelkedőkön elmentek mellettük. Számukra a legnagyobb dolog egyébként az volt, hogy belekóstolhattak egy igazi verseny hangulatába: ahol chip-es időmérés és körszámlálás volt, illetve nézők és felnőtt riválisok.

A gyerekek, Foki Hanna, Bruchner Regina, Szabó Léna, Tóth Dominik, Kálmán Dániel és Fébert Tamás 2-3 körönként váltották egymást, és hatan indulhattak egy olyan versenyen, ahol egyébként a csapat kategóriában négy fő a maximális létszám.

A marcali viadalon egyébként a ZKSE jónéhány felnőtt versenyzője is rajthoz állt, számos érmet szerezve. A női szólóban Chovanyecz Emese végzett az első helyen, míg a férfi csapat kategóriában az egész dobogót az egerszegiek foglalták el. A győztesek: Horváth Szabolcs, Dóczi Bálint, Besenyei Dávid, Horváth Sándor. Ezen kívül még a vegyes csapatoknál is jutott egy 2. hely a zalaiaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!