Kézilabda

2015.05.16. 17:43

Ötgólos sikert arattak a női kézilabdázók

A szezon utolsó, hazai bajnokiján a DVSC-TVP-Aquaticum gárdáját fogadta az FKC. A küzdelmes, jó iramú meccset a Fehérvár nyerte 27-22-re.

Horog László

A kezdés előtt rövid ünnepségre került sor, a hazaiak szurkolói csoportja virágcsokorral köszöntötte az általuk az idény legjobbjának ítélt fehérvári játékost, a válogatott beállóst, Mayer Szabinát. Az irányítóként és szélsőként is bevethető, ezúttal utóbbi pozícióban szerepeltetett Becséri szerezte a derbi első gólját, azonban Makai gyorsan egalizált. Kiss védett, azonnal indított, Csáki elrobogott a szélen, ismét a házigazdáknál volt az előny, 2-1. Potyogtak a gólok, az FKC nem tudott ellépni, mindig jött válasz a debreceni oldalról. A korábbiaknál kevesebben látogattak ki a csarnokba, a roppant lelkes vendég hívek hangerőben felülmúlták a négy dobbal is felszerelt hazai fanatikusokat. Hajduch két megmozdulása nyomán két góllal elment az FKC (5-3), amit őrzött is a folytatásban. Bogosavljevic túlzott keménységért ült a büntetőpadra, a vendégek a hirtelenjében háromszor is eredményes Karnik jóvoltából tartották a lépést a vendéglátókkal. Csáki és Horváth bravúros gólt szerzett (8-6), majd a nagy kedvvel játszó Emberovics villant. Tilingert kiállították, a Debrecen mestere, Varga József azonnal időt kért, kisvártatva Harnik is két percre kivonta magát a játékból, ugyanis orron találta Becsérit. Kudor beköszönt, egy gólra olvadt az előny, Bakó Botond, a hazai mester pedig sort cserélt, ahogy egy hete Békéscsabán, ezúttal is - a kapus kivételével - a komplett kezdő együttest a padra ültette. Shteriova és Tanabe vezérletével ötre nőtt a differencia (13-8). Herr hétméterest rontott, Emberovics pedig túlzott keménységért kapott két percet. Shteriova lehetetlen helyzetből is a kapuba bombázott, majd a Loki két játékosa, Karnik és Sirián ült le kényszerből pihenni. A kettős emberelőnyben hét góllal ellépett a Fehérvár (17-10), ötre jött a vendég, Bakó pedig azonnal időt kért.

A félidőben 17-12 állt az eredményjelzőn, fordulás után is a koronázó városiak domináltak, eleinte őrizték, majd tovább növelték magabiztos előnyüket. Horváth két ziccert hibázott, miként Hajduch is, Karnik és Siska sikeres megmozdulásaival zárkózott a DVSC (19-16), ráadásul Shteriova kapott két percet. Csáki a szélről mattolta Horváth-Pásztort, majd Marincsák köszönt be, (20-17), Bakó azonnal magához rendelte lányait. Pontatlanul és fegyelmezetten játszottak a hazaiak, egy gólra zárkózott a Loki. Kiss Éva szerencsével védett, majd Herr és Becséri volt eredményes a szélről, Shteriova pedig középről, 23-19. Varga József időkérésben látta a megoldást, ami részben segített, nem növelte tovább előnyét az FKC. Karnik tartotta a lelket a vendégekben, 25-21-es hazai vezetésnél a DVSC kispadja kapott kétperces büntetést szövegelésért. A zárás előtti percekben Tilinger volt elemében, végül 27-22-re győzött a Fehérvár, amely a 6. helyen zárja a szezont, utolsó bajnokiját pedig csütörtökön, 18 órakor vívja Siófokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!