Foci

2015.05.16. 18:52

Pontszerzés Kispesten

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Videoton FC felforgatott felállással egy pontot szerzett a kiesés ellen küzdő Budapest Honvéd otthonában.

Ferencz Balázs

Budapest Honvéd–Videoton FC 1:1 (0:1)

Bozsik Stadion, 400 néző

Vezette: Karakó Ferenc.

Bp. Honvéd: Kemenes 6 – Botka 4 (Ikenne-King, 79.), Ignjatovics 4, Elez 5, Baráth 6 – Nagy G. 4, Hidi 5 (Gazdag, 82.), Godoy 4 – Youla 6, Punosevac 3 (Prosser 4, 36.), Holender 5. Vezetőedző: Marco Rossi.

Videoton FC: Calatayud 6 – Brachi 6, Juhász R. - (Chakla 5, 15.), Fejes 6, Maréval 6 – Sándor 6. Luijckx 6 (Trebotic, 70.) – Oliveira 6 (Feczesin, 79.), Kovács I. 6, Alvarez 7 – Ivanovszki 6. Vezetőedző: Joan Carillo.

Gól: Youla (68.) illetve Ivanovszki (22.)

Sárga lap: Godoy (33.), Baráth (72.), Gazdag (87.) ill. Maréval (92.), Trebotic (92.)

A Videoton FC már bajnokként, és a jövő szerdai Magyar Kupa döntőt szem előtt tartva eddig még soha sem látott összeállításban nézett farkasszemet a Budapest Honvéddal. A piros-kékeknél helyet kapott a kezdőben a korábban kevesebbet, vagy egyáltalán egy percet sem játszó játékosok: Maréval, Luijckx, és Ivanovszki is. Sejthető volt, hogy kispestiek - miután a kiesés réme fenyegeti őket - nagy lendülettel ugranak a Vidinek, azonban mindössze gyszer villantak az első félidőben. A 9. percben Youla iramodott meg a jobb oldalon egy előreívelt labdával, de kisodródott helyzetből leadott lövését könnyedén fogta Calatayud. Aztán Joan Carrillo kénytelen volt variálni az gyébként sem összeszokott fehérvári védelmen, Juhász könnyebb sérülést szenvedett, cserét kért, és helyére Chakla állt be. A vendégek voltak aktívabbak, az első negyedóra után Alvarez szabadrúgása után Fejes öt méterről belsővel bepasszolta a labdát, de a berobbanó Ivanovszki elől Elez mentett szögletre. Aztán a 22. percben már tehetetlen volt a Honvéd. Alvarez tekerte be remekül a labdát egy jobboldali szabadrúgás alkalmával, Ivanovszki szakadt el a védőktől és 7 méterről jobbal a kapu közepébe belsőzött, 0-1. Ivanovszki első NB I-es gólját szerezte. Nem sokkal később Maréval futtatta Kovácsot, aki kissé kisodródva centerezett volna, de a visszazáró Hidi lábáról veszélyesen vágódott a labda a Honvéd kapuja felé, Kemenes kitornázta a jobb felső elől. A 30. percben ismét betalált a Vidi, egy szabadrúgás után egy Honvéd-védő lábáról perdült a labda Kovács István elé, amit a középpályás a hálóba helyezett, de Karakó játékvezető les címén nem adta meg a találatot, talán tévesen.

Félóra után leült az egyébként sem fergeteges iramú találkozó, de továbbra is a fehérváriak futballoztak fölényben a kiesés felé sodródó kispestiek nem csipkedték magukat túlzottan, egyedül Hidi 22 méteres próbálkozását kellett Calatayudnak védenie.

Fordulás után is a Videoton maradt lendületben, Brachi 35 méterről bombázott, Kemenes a léc alól tornázta vissza a mezőnybe, Luijckx 17 méteres lövése aztán mellé szállt. Álmoskásan csordogált a játék, azonban a Honvéd egyre több szögletig jutott el, s a játékrész derekán Luijckx-nek kellett egy fejest szögletre mentenie. Ahogy telt az idő, úgy pörgött fel a kispesti egylet, és a 68. percben Holender centerezését helyezte 6 méterről a rövidsarokra Youla, 1-1. Fordíthatott volna a Honvéd, a 78. percben Youla a jobboldali kapufát találta el, majd a kipattanót Baráth 11 méterről csavarta a felsőlécre... Godoy 20 méterről kínálta meg Calatayudot a hajrában, majd a hosszabbításban Holender meccslabdáját védte a fehérvári kapus, s így igazságos döntetlen született Kispesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!