Sport

2015.05.16. 19:10

Nagyüzem az atlétikai stadionban

Székesfehérvár – Szombaton rendezték az első napját a 2015. évi atlétikai váltó-, ügyességi és gátfutó bajnokságnak.

Silye Sándor

Szokásosan nagy tömegek voltak az Atlétikai Regionális Központ pályáin a Bregyó közben, annak a lelátóin, illetve a fedett részben. Kint melegítettek, futottak, ugrottak, bent meg izgultak. Szombaton, az első napon az ügyességi és a gátfutó csapatok bajnokságát rendezték a serdülők és az ifjúsági korosztály részére. Az ügyességi – a különböző ugró és dobó – számokban ötfős csapatok viaskodtak egymással. Együttesenként öt versenyző (de minimum négy) ugrott, dobott, és az ugrások eredményeinek az átlaga döntötte el a helyezéseket. Amennyiben azonos volt az átlag matematikai száma, abban az esetben a negyedik ugrók által teljesített eredmény döntött, ha még ekkor is azonos volt minden, akkor a harmadik, majd ha kellett, a második vagy elsőként nekirugaszkodók teljesítménye volt a mérvadó.

Érdekesség: az ARAK-os magasugró lányok győztesként indultak az eredményhirdetésre, de ott tapasztalniuk kellett: csak ezüstérmet kaptak, a zsűri megállapította, a negyedik ugrók eredménye alapján változott a sorrend. De az addigi fehérvári győztesek egyértelműen aranyérmesek: a rúdugró csapat, a 300 méteres serdülő leány gátfutó, a 400 méteres junior leány gátfutó, az ifjúsági fiú távolugró, a serdülő leány távolugró csapat állt a dobogó tetejére. A verseny ma folytatódik, várhatóan további székesfehérvári sikerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!