Hírek

2015.05.17. 10:13

Eltalálta egy szer az edzésen – Meg kellett műteni a 14 éves lányt (frissítve)

Szombathely - Pénteken fél 6 magasságában baleset történt a Dobó SE edzésén.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégi budapesti Serdülő és Ifjúsági Ügyességi Országos Csapatbajnokságra készülő versenyzők közül az egyik 14 éves kislányt eltalálta egy szer. Kórházba szállították, majd meg is műtötték a Markusovszky kórház szájsebészetén.

Németh Zsolt, a Dobó SE németországi versenyen tartózkodó vezetőedzője türelmet kért, hazatérte után az egyesület hétfőn hivatalos közleményt ad ki az esetről.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében az olvasható, hogy egy tizennégy éves lány sérült meg 2015. május 15-én az egyik szombathelyi sportpályán gyakorlás közben. Az edzőtársa által eldobott sporteszköz eddig tisztázatlan okból eltalálta, amelynek következtében a lány megsérült. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Dobó SE hétfőn az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

"A Szombathelyi Dobó SE vezetősége és a balesetet szenvedő M. Júlia szülei az alábbi közös sajtónyilatkozatot tesszük: 2015. május 15-én 17.30 körüli időpontban a Dobó SE edzésén sajnálatos baleset történt. Egy gyakorló kalapács kirepülése után érintkezett a védőhálóval, és irányváltozása után a kalapács sodronya ellenkező irányba kezdett el pörögni. A megváltozott irányba repülő dobószer fogantyúja a dobószektor szélén várakozó M. Júlia versenyzőnket állkapcson találta. Az edzést vezető edző azonnal kihívta a mentőket, akik kiérkezésük után versenyzőnket a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba szállították. A kórházban kalapácsvetőnk szakszerű orvosi ellátásban részesült, állapota kielégítő. Sérülése nyolc napon túl gyógyuló, de nem életveszélyes. Az egyesület vezetése ezúton is kinyilvánítja sajnálatát és együttérzését, klubunk természetesen minden lehetséges eszközzel segíti tehetséges versenyzőnk mielőbbi teljes felépülését. További tájékoztatásként közöljük, hogy sportolónk szülei nem tettek feljelentést a rendőrségen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!