Kultúra

2015.05.17. 11:27

Füredi kisdiákok nyerték a versenyt

Iszkaszentgyörgy - Balatonfüredi csapat nyerte a Miklósa Erika védnökségével pénteken megrendezett, országos ének-zenei műveltségi vetélkedőt.

B. Kiss László

Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola adott otthont az országos ének-zenei műveltségi vetélkedő pénteki döntőjének. A komplex ismereteket megkövetelő verseny immár több éves múltra tekint vissza, ötletgazdája Kisné Szonn Ibolya, az iszkai kastélyiskola igazgatója. A regionális elődöntőket követően tucatnyi csapat jutott a döntőbe, ahol például a zsűri által felkínált 16 népdalból, véletlenszerű választás után kellett egyet elénekelni, de otthonról is hoztak nótát a csapatok. Volt aztán ritmusalkotás, hangközismereti feladat, zenehallgatás, különös tekintetettel a Bach emlékévre.



A fényképen a piliscsabai Páduai Szent Antal iskola csapata

Fotó: B. Kiss László

A képzőművészeti feladatban festmények alkotóját, címét kellett tudni, és a képek témájához illeszkedő zeneművel társítani azokat. Nem maradhatott ki a kottázás, a hangnemismeretben való jártasság megmérettetése sem. A Pillár Miklósné, a Csitáry Művészeti Műhely igazgatója által vezetett zsűri döntése értelmében a versenyt a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola csapata - Tóth Brigitta, Pálfi Zsolt, Mayer Botond - nyerte. A hetedikesek, nyolcadikosok számára meghirdetett vetékedőre Szücsné Sallai Margit készítette fel őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!