Sport

2015.05.17. 15:27

Két napon át volt non stop atlétika

Székesfehérvár - A hétvégén rendezték meg az Atlétikai Regionális Központban a 2015. évi gátfutó, ügyeségi csapat és a váltó bajnokságot.

Silye Sándor

Mint azt megszokhattuk a Bregyóban, vannak nézők szép számmal, rengeteg atléta készül, koncentrál az előtte álló feladatra, majd startol, célba ér, messzi ugrik, vagy dob, aztán örül, vagy éppen bánkódik eredmény függőn.

A nyitó napon a serdülők és az ifjúsági csapatok viaskodtak egymással. Csapatonként öt, de legalább 4 csapattag ugrott, dobott, az elért eredmény átlaga alapján állapították meg a sorrendet. Ha holtverseny volt, akkor a negyedik ember eredménye döntött. Ha még mindig nem volt különbség, a 3., vagy a 2., vagy az elsők eredménye alapján hírdettek sorrendet.

A 300 gát ARAK győztes csapata: Csetényi Eszter (b), Csenki Tamara, Mátó Sára, Szépe Flóra, Punk Adrienn
Fotó: Koppán Viktor

Az első napon a csapatok viadalában a fehérvári ARAK versenyzői közül a rúdugró csapat (Csókász Nikolasz, Timár Gergely, Solymossy László, Tóth Bence), a 300 méteres serdülő leány gátfutó (Csetényi Eszter, Csenki Tamara, Mátó Sára, Szépe Flóra, Punk Adrienn), a 400 méteres junior leány gátfutó (Darabos Aliz, Beszzer Rebeka, Ragó Nikolett, Mátó Gréta), az ifjúsági fiú távolugró (Szépe Gergő, Tóth Gergő, László Szabolcs, Böröcz Péter), a serdülő leány távolugró társaság (Simon Viktória, Csenki Tamara, Menyhárt Zsófia, Endrész Klaudia, Nedesoczki Gréta) állhatott fel a dobogó tetejére. A gyaloglók csapatversenyében a 3000 méteres lányoknál a Hunyadi DSE (Tóth Katalin, Jónás Enikő, Pankus Borbála) nyert, az 5000 méteres hunyadis fiúk ezüstérmet szereztek. Az ARAK ötösugró ifi fiai ezüst, a serdülő lányok, valamint a fiúk bronzérmesek lettek.

A váltók versenyében először a serdülő lányok 4x100 méteres ARAK együttese nyert (Nedesoczki Gréta, Endrész Klaudia, Simon Viktória, Csetényi Eszter), a 4x100 juniorok viadalában az ARAK ezüstérmes, a junior 4x100-as fiú csapat bronzérmes. Az ismert eredmények közül a legszebben csillogó érmet a felnőtt 4x200 méteres női váltó (Pálinkás Dóra, Frey Virág, Zsiga Mónika, Zsigovics Natália) szerezte, ugyancsak fényesen csillogott az aranyérmük. De ugyanígy csillogott az ifi lányok 4x800 méteres aranya (Darabos Aliz, Mátó Gréta, Ragó Nikolett, Budai Boglárka) is.

Bár a verseny véget ért, de rengeteg jegyőkönyvet még a szövetségben véglegesítenek, így nem minden eredmény ismert. Ezekről a keddi számunkban olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!