Belföld

2015.05.21. 14:04

Ilyen idő lesz a pünkösdi hosszú hétvégén

Borús és esős idő lesz a pünkösdi hosszú hétvégén, néhol még napközben is csak 13 Celsius-fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de némi napsütés is várható. A Dunántúlon sokfelé, keleten szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. A zivatarokat főként keleten helyenként jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések kísérhetik. A Dél-Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Emellett megélénkül, többfelé megerősödik, az Alpokalján néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között várható. A nappali maximumok többnyire 13-20 fok között alakulnak, de délkeleten, keleten 20-24 fok is lehet.

Szombaton túlnyomóan borult időre lehet számítani, sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A legtöbb csapadék a Dunántúlon valószínű. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok várható. Nappal az ország nagy részén 18-24 fokig melegszik a levegő. A Nyugat-Dunántúlon viszont ennél több fokkal hűvösebb lesz, az Alföld északi részén viszont 25-26 fok is lehet.

Pünkösdvasárnap a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt a gyakran erősen felhős ég mellett hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik a szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-25 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn is gyakran lesz erősen felhős az ég, többnyire csak rövid napos időszakok várhatók. Keleten többfelé, nyugaton szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Legtöbb csapadék a Tiszántúlon valószínű. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!