Sport

2015.05.22. 19:12

Mindenki nyertes volt - Az Északi Evezős Pálya rendhagyó sárkányhajó versenye Velencén

Velence - Az Északi Evezős Pályán rendezték meg az Ntone, VVSI Sárkányhajó Kupa versenyt mozgássérülteknek.

Silye Sándor

Dél körül sűrűn lestek az égre a rendezők, a versenyzők, mert időnként felhők suhantak végig ott. A meteorológiai előrejelzés szerint vihar volt várható, így az Ntone részéről Nagy János elmondta:

- Ha ez bekövetkezik, bezárjuk a versenyt, az a lényeg, hogy mindenki egészségesen, örömmel távozzon innen.

- A rehabilitációt segítő törekvésünk látszik az agárdi telepen, itt és most a rekreáció a fontos. A fogyatékkal élő emberek állandó törődést igényelnek, most az érintett, a szülő, a család együtt kapcsolódhat ki, és ez a legfontosabb! - tette hozzá Deák Csaba, a másik rendező, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sárkányhajózás igazi közösségi sport, szeretik is a művelői. Fotó: Koppán Viktor

Nagy tömeg lepte el a hatalmas területet, a vízen sárkányhajók cirkáltak, rajthoz álltak, eveztek, célba értek, örültek, vagy szomorkodtak. De itt mindenki nyert, mindegy hányadik helyen ért célba. Nagy János szerint:

- Olyan emberek is vízparti élményben részesülhetnek itt a tavalyi esztendő óta, akik viszonylag nehezen kerülnek ilyen összefogott sportélmény közelébe. Élmény és sport a számukra ez, ki is adnak magukból mindent, a szívüket is odateszik a fizikai erejük mellé. A léleknek annyiban használhat, hogy teljes jogú tagoknak érezhetik magukat egy olyan közösségben, ahol nincs megkülönböztetés. Együtt vagyunk, sportolunk, ennél több nem kell. Már tavaly is voltak, akik kifogásolták, hogy miképp merek mozgássérülteket a vízre vinni? Olyan ülésrendet és biztonsági rendszert dolgoztunk ki, hogy jól tudnak a versenyezni. Szeretném, ha ezt az ötletet mindenki venné, vinné, álmom, hogy ebből egyszer nemzetközi versenyt rendezünk a szövetség segítségével.

- A mai világban mind nagyobb helyet foglal el a szabadidősport, erre kiváló lehetőség a sárkányhajózás. Közösséget épít, mert 10, vagy 20 ember is evezhet egyszerre. A kajak, kenu másabb, mert ugyan annak is van szabadidős változata, de az egyik legeredményesebb magyar sportban mégis inkább a versenyzés dominál - vélte Angyal Zoltán, a sportág volt sikeres szövetségi kapitánya, a VVSi szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!