Sport

2015.05.22. 16:52

NB II-es kézilabda - A DAC férficsapata negyedik lett, a rácalmási hölgyek már a második helyen állnak

Dunaújváros - Néhány alacsonyabb rangú kézilabda-bajnokságban már befejeződött a bajnoki sorozat. De nem mindenhol.

Jankó Árpád

Már az utolsó előtti NB II-es forduló után ünnepelhettük a Dunaújvárosi KKA II női kézilabdacsapatát és az ifjúságiakat, akik első helyen végeztek a bajnokságban. Függetlenül az utolsó forduló eredményeitől. Ebben a végső csatában idehaza játszottak a Kohász lányai a Tököl csapata ellen. A felnőttek között 49-29-es győzelmet arattak Rapatyi Tamás lányai. A húsz gól különbség alapján mondhatjuk, hogy a dunaújvárosiak örömjátékot mutattak be. De az ifjúságiak is alaposan belehúztak, ők 43-15-re nyertek a Tököl ellen. Szép befejezés volt ez a bajnokság végén.

A Duna-Pent női gárdája Szigetszentmiklóson lépett pályára, és szoros játék végén 28-25-re kikapott a hazaiaktól. Az ifisták viszont 37-23-ra nyertek. A felnőttek sem játszottak rosszul, de az ellenfél több fiatalt igazolt a télen, ennél fogva a fiatalos lendület és a gyorsaság döntötte el az eredményt. De a Duna-Pent csapatának valamennyi tagja, a fiatalok is végig becsületesen küzdöttek. A csapat a 10. helyen végzett, az ifisták hetedikek. A DAC női csapata Dunavarsányban szenvedett vereséget balszerencsével egy góllal (15-14). Eredményük alapján kieső helyen állnak. Az ifjúsági együttes viszont 26-19-re nyert.

Az NB II-es férfimezőnyben a DAC itthon játszott a Cegléd gárdájával, és biztos győzelmet aratott 30-24-re. Csermák Gábor edző tanítványai így a negyedik helyen végeztek, az ifjúsági csapat is negyedik lett. Ezzel az eredménnyel elégedett lehet a DAC, hisz ez a valóságot tükrözi. A mérkőzésen Domak Dániel és Szalafai Sándor teljesítménye kiemelést érdemel. A megyei bajnokságban szereplő rácalmási férficsapat hazai pályán szenvedett peches vereséget a Sárbogárd együttesétől (27-28). A rácalmásiak létszáma egyre inkább csökkent sérülések, munkaidő beosztás miatti kevés edzés következtében, így a negyedik hely reális eredmény. A megyeiben játszó rácalmási női gárda viszont rendkívül fontos mérkőzésen szerezte meg a két bajnoki pontot (26-23).

Időnként Csermák is játszott. Fotó: Ady Géza

A harmadik Rácalmás otthon fogadta a második Bicske gárdáját. A hazaiak már nyolc góllal is vezettek, de a rangadó vége izgalmas lett, mert egy ütközés miatt kiállították az egyetlen kapusukat, Nyüstit. Ám az első félidőben szerzett komoly előny (15-9) szerencsére kitartott a mérkőzés végéig. Még két mérkőzés van vissza, de a Rácalmás női együttese már a második helyről várja ellenfeleit. A Bicske ellen Gráczerné, Farkas, Polgár kiválóan kézilabdázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!