Sport

2015.05.23. 19:07

Vége a dalnak - Kiesett az NB I-ből a Lombard Pápa

Bombagólok pecsételték meg a Lombard Pápa csapatának sorsát szombaton este: a bakonyaljaiak 4:0-s vereséget szenvedtek el a Paksi FC-től a Perutz Stadionban, így kiestek a labdarúgó NB I-ből.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Paksi FC 0:4 (0:2)
Perutz Stadion, 400 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Buzás, Medovarszki).
Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Nagy T., Bogunovic, Frizoni – Stieber, Randjelovic, Sluka, Juhász – Seye, Waltner. Vezetőedző: Kovács László. Paksi FC: Molnár P. – Vági, Rodenbücher, Gévay, Szabó J. – Bertus, Kesztyűs, Haraszti Kecskés, Bartha – Könyves. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Csere: Waltner helyett Popin és Randjelovic helyett Csilus az 57., Frizoni helyett Schmid a 76., illetve Könyves helyett Hahn és Bartha helyett Balázs a 65., valamint Kesztyűs helyett Kiss T. a 79. percben.
Gólszerző: Kecskés a 18., Haraszti a 34., Vági a 64., és Hahn a 84. percben.
Sárga lap: Sluka a 32. percben.

A találkozó első perceiben előbb Nagy Tamás ballal, majd nem sokkal később a túloldalon Gévay fejjel szerezhetett volna gólt egy-egy pontrúgás után, azonban a védők mindkét esetben tisztáztak az utolsó pillanatokban. Az első igazi ziccer a hazaiak előtt adódott, miután Rodenbücher katasztrofális átadását elcsípve Seye ajtó-ablak helyzetben találta magát, majd 15 méterről, középről lőtt, Molnár Péter pedig hatalmas bravúrral védett.

A 18. percben Kecskés Tamás gondolt egyet és 22 méterről védhetetlenül a léc alá bombázott, 0:1. A 31. minutumban érkezhetett volna a válasz: Sluka bal oldali szögletét a rosszul kimozduló hálóőr mellett Seye öt méterről a lécre fejelte. A 34. percben Haraszti Zsolt 26 méterről eleresztett lapos szabadrúgása elsuhant a sorfal között, végül a jobb alsó sarokban kötött ki, 0:2. Az első játékrészből hátralévő időben a paksiaknak még volt néhány veszélyes távoli kísérlete, amik elkerülték a kaput.

A második félidő vendéghelyzetekkel indult, előbb Könyves lőtt a balösszekötő helyéről, 13 méterről a bal kapufa mellé, majd Bertus közeli kísérletét védte Szűcs. Az 58. percben Sluka jobb oldali szögletét Popin a hosszúról, néhány lépésről kapura bólintotta, Molnár Péter lábbal mentett. A 64. percben Haraszti 14 méteres lövését Szűcs még hárította, ám a kipattanót Vági a hálóba vágta, 0:3. A kegyelemdöfést Hahn János adta meg a 84. percben, aki 10 méterről, jobbról a bal alsó sarokba helyezett, 0:4. Ezzel a vereséggel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy a Lombard Pápa a következő szezonban biztosan nem lesz tagja a labdarúgó NB I-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!