Hírek

2015.05.24. 09:35

Minden péntek a lánglovagoké Vépen – 135 éves a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Tűzön, füstön és romokon át – a tűzoltók feladatairól is szó esett, prózában és versben is a vépi lánglovagok jubileumi ünnepségén.

Bakos Ágnes

A 135. évforduló alkalmából megkoszorúzták a szertár falát és emléklapokat, kitüntetéseket adtak át a szombati ünnepségen. Kerek évfordulós szolgálatuk alkalmából összesen 16 vépi és bozzai tűzoltót tüntetett ki az egyesület, a legidősebb lánglovag Táncsics Antal, aki hatvan évnyi szolgálatáért vehetett át érmet, 21 éven át volt vépi tűzoltóparancsnok.

Köszöntötte a jubiláló egyesületet a táplánszentkereszti, a rumi, a hosszúperesztegi és a váti Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A hagyományokhoz hűen jubileumi szalagokat kötöttek az egyesület zászlaja mellé, amit Németh Tamás, vépi plébános áldott meg, azt mondta: Senkinek nincs nagyobb szeretete annál, aki életét adja barátaiért.

Kóbor Attila, a Vép-Bozzai ÖTE parancsnoka felidézte az elmúlt 135 évet és elmondta: most 51 fős az egyesület, hat lánglovag tagja a Borostyánkő Mentőcsoportnak. Anyagilag számíthat a vépi városvezetésre a szervezet, szakmai irányítója pedig a szombathelyi hivatásos tűzoltóság. Göncz Szabolcs szombathelyi tűzoltóparancsnok kiemelte a Vép-Bozzai ÖTE hatékonyságát, mind a bevetéseken, mind a pályázatokkal kapcsolatban.

A vépi és a bozzai önkéntes tűzoltók minden péntek este találkoznak: megvitatják az aktuális feladataikat és aktívan részt vesznek a városi programokban.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a megyei vezetés elismerő oklevelét adta át a Vép-Bozzai egyesületnek.

Seper András, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a családok támogatását emelte ki köszöntőbeszédében, mint mondta, a családi háttér nélkül nem tudnák vállalni a szolgálatot az önkéntes tűzoltók.

Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke az országos szövetség jókívánságait tolmácsolta a vépi lánglovagoknak.

Kovács Péter, Vép polgármestere azt emelte ki a jubileumi ünnepen, hogy erősödik, fiatalodik a vépi egyesület és a tűzoltókat becsben tartják, tisztelik. - Ez az a csapat, amiben biztosak lehetünk és az önkormányzat segíteni fogja a munkájukat a jövőben is - emelte ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!