Vasi foci

2015.05.25. 15:42

Megyei I.: Büki győzelem a bajnokavatón

Megyei körkép - Hazai pályán kapott ki a bajnoki címet ünneplő Celldömölk a Büktől a 28. fordulóban.

Török Tibor

Celldömölki VSE- Büki TK 0-1 (0-0). Celldömölk 200 néző, vezette: Magyar.

Gól: Németh 66.

Kiállítva: Varga J. 90. játékvezető megsértéséért

Celldömölk: Zseli - Lendvai (Vajda), Bodor, Varga J., Györkös (Szép) - Boda (Horváth D.), Szuh (Pungor), Enyingi Márk, Virág Németh J., Piri (Heim).Edző: Koman Vladimir.

Büki TK: BÜKI (BERÉNYI) - Kiss (Plajszer), NÉMETH, KOCSIS, Somlai - Szőke, Kovács D. (Szepesi), Wágner, Kovács R. (Horváth B.) Ligeti, Sárközi. Edző: Kiss István.

Az éremátadóra készülő celliek már az U21-es meccs után ünnepelhettek: a korosztályos csapat a Bük elleni győzelmével megnyerte a bajnokságot. A felnőttek találkozóján a már bajnok Cell rögtön magához is ragadta a kezdeményezést, beszorította ellenfelét, a gól - azonban nem akart megszületni -, hisz a hazai támadók a jobbnál is jobb helyzeteket is kihagyták. A második félidő is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, foggal-körömmel védekező Bük és rengeteg helyzetet kialakító és ki is hagyó hazaiak. Úgy nézett ki, mintha a hazai támadókat valami démon megbabonázta volna, hogy ne tudjanak a kapuba találni. Ahogy aztán ilyenkor lenni szokott egy előre vágott labdával megiramodott a vendégek támadója, akit csak szabálytalanul tudtak a kaputól 17 méterre szerelni. A megítélt szabadrúgást Németh a szétugró sorfal között a kapuba lőtte. Ezután még nyomasztóbb lett a hazai fölény, de a lelkes vendégek a celliek minden próbálkozását visszaverték. Amikor pedig a kapuba találtak azt les címén - amit a hazaiak erősen vitattak - érvénytelenítették. A mérkőzés végét pedig a játékvezető által osztott lapok egy piros és három sárga színesítették. Összességében a kihagyott hazai helyzeteknek, a szerencsének és a lelkes játékuknak köszönhetően a vendégek meglepetést szerezve három ponttal távoztak Celldömölkről. (Gasztonyi Csaba)

Tabak1 Szentgotthárd -Uraiújfalu 6-2 (2-1). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Horváth R. 17., Nyári 2 (30., 67.), Bellovics 52., Kovács G. 70., Polly 82. illetve Baranov 2 (42., 61.).

Szentgotthárd: Fábián - Csákvári (Domján), BELLOVICS, HORVÁTH GY., TÁMIS Balázs (Bouti), KOVÁCS G., Kovács T., Merkli (Bugán) - NYÁRI, Horváth R. (Polly). Edző: Heiter László

Uraiújfalu: Bakos - Belegrai, Verasztó, Gönczöl (Kiss T.), PRINCZES - PÁLI, Gallen A. (Dobány), Gallen I. BARANOV, Tóth Zs. (Lónai) Vánkos. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Kiegyenlített játékkal telt az első félidő, a vendégek kontrákkal és pontrúgásokból kapu elé lőtt labdákkal próbálkoztak, főleg az utóbbiak jelentettek veszélyt. Ahogy csordogáltak a percek, a hazaiak szép csendben lőttek két gólt, azonban Baranov a szünet előtt faragott a hátrányon. A második játékrészben hamar betalált a Szentgotthárd, de a vendégek ismét felzárkóztak egy gólra, majd pedig feljebb tolták védekezésüket, és hajtottak az egyenlítésért. Ez lett a vesztük, a hazaiak kedvükre kontrázhattak, és gyors támadóik révén rendre a védelem mögé kerültek. 3-2 után már csak hazai gólok születtek. A Szentgotthárd megérdemelten nyerte meg a találkozót. (Heiter László)

Vasvár -Vép 2-1 (1-1). Vasvár, 70 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Hajas 37., Zsigmond 65. illetve Illés 45.

Vasvár: SMOLCZER - Vincze, BÍRÓ, HAJAS, ROBÁN Rumi, ZSIGMOND Pasics, Tausz, Czövek - Dézsi. Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Vép: Bezdi - Hóbor, Balikó, Joó, Vermes Dancs, Takács Cs. (Egyed), Őri (Beke P.), Vajda (Szemes) - Illés (Beke K.), Kiricsi (Czeglédi). Edző: Garics György.

Összesen hét, köztük öt kezdőjátékosát kellett nélkülöznie a Vasvárnak, a cserepadra is sérült futballista ült le, így teljes volt a Kórház a város szélén életérzés a hazai oldalon - a vendégeknek a 28 gólos, szintén maródi Versegit kellett pótolniuk. Mivel a két csapat nemrég kupameccset játszott egymással, így a hazaiak felkészültek a vendégekből, és igyekeztek is nyomás alatt tartani a látogatókat. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, aztán Hajas fejelt szöglet után a vépi kapuba, aztán a szünet előtt jött a válasz: Illés egyenlített büntetőből.

A második játékrész elejét megnyomta a Vép, de aztán rendezte a sorokat a Vasvár, és húsz perc elteltével Zsigmond vitte be a labdát a védők közé, majd pedig a hálóba lőtt. A folytatásban akadtak helyzetek mindkét oldalon, de gól már nem született, a megtizedelt házigazda újabb szép sikert könyvelhetett el. (Szijj László)

 

Répcelak -Kőszeg 1-0 (0-0). Répcelak 150 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Balassa 87.

Répcelak: Marton - BARANYAI, Németh G., Balassa, Fazekas - Dombi, HORVÁTH T. (Tóth Dávid) - Takács, Tóth Dominik, Balogh CSORDÁS. Játékos-edző: Balassa Péter.

Kőszeg: TÁNCSICS - Toldi, ŐRY, BRIEBER, Pongrácz Zs. (Bigner) - Marti R. (Szűcs), MOLNÁR Z., Sándor (Koroknai), WELTLER (Györe), Marti Ch. Réti. Játékos-edző: Balassa Péter.

Az első félidőben kis túlzással felbillent a pálya, a hazaiak nyomták rendesen a vendégeket, többször is egy az egyben vitték Táncsicsra a labdát, de a kőszegi hálóőr nagy formában védett, Csordás lövésénél pedig a kapufa is kisegítette. A második félidőben sem változott a játék képe, a Répcelak támadott, újabb kapufát lőttek a hazaiak, majd egy emelés után Táncsics az év védését mutatta be,hihetetlen mozdulattal tolta a felső lécre a labdát. Kitámadó hazaiak között kétszer is gólhelyzetbe kerültek a vendégek, de Marton mindkét esetben hárított. Táncsics Csordás ziccerét is védte, ám a hazaiak legjobbja jobbal a kapu elé tekert egy szabadrúgást, az érkező Balassa pedig a kapuba fejelt, eldöntve a mérkőzést. A kőszegiek sokat köszönhetnek az NB I-es formában védő kapusuknak, a hazaiak megérdemelten győztek, de a sok kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát. (Finta László)

Csepreg -Tápláni KSK 3-0 (0-0). Csepreg, 50 néző, vezette: Vass I.

Gól: Sass G. 67., Széles 68., Oláh 84.

Csepreg: CSONTOS - Kincse, SASS G., Horváth G. (RAVADICH), KIS-NEMES MILÁN, Széles, Varga Zs., Kis-Nemes Máté, Kovács (Németh) - Molnár B., OLÁH. Edző: Sass Dezső.

Tápláni KSK: Molnár - Varga (Czirók), Bene, Schimmer Muzsai, Badics Koronczai, Borbás (Fürdős), Balázs Rajzinger, Schindler. Játékos-edző: Borbás János.

A Csepreg óvatosan kezdte a mérkőzést, a vendégek éltek is lehetőséggel, jobban futballoztak, több helyzetet kialakítottak, de a kapuba nem tudtak betalálni. A második játékrészben is maradt ez a felállás, azzal a különbséggel, hogy Csepreg háromszor is bevette a vendégek kapuját. Előbb Sass csavart a kapuba egy szögletet, majd Széles érkezett jól Németh labdájára, majd Oláh vette el a cselezgető védőktől a labdát és beállította a végeredményt. A jól játszó vendégek ellen a Csepreg remek helyzetkihasználással győzött. (Sass Dezső)

Jánosháza -Király 1-2 (1-1). Jánosháza, 70 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Pálfi 42. öngól illetve Koncz 15., Pálfi 52.

Jánosháza: Tóth A. - Simon (Szép), Molnár, Tóth L., SZABÓ M. Horváth A. (Velencei), PINTÉR, Orosz, Keresztes (Mészáros) - Fenyő (SÜLE), Vágusz P. (Balhási Sz.). Edző: Kelemen Kornél.

Király: Neczpál - KISS K., KISS B., KONCZ, BARCAZ László (Németh M.), Sásdi Rácz, HAJMÁSI (Janzsó), Tóth Milán (Simon) Pálfi (Somogyi). Edző: Horváth Levente.

A sok eső ellenére jó pályán futballozhattak a csapatok, a helyi tűzoltók leszivattyúzták a vizet a játéktérről. A Király kezdte jobban a mérkőzést, negyedórán keresztül mezőnyfölényben futballozott, aminek meg is lett az eredménye: egy röviden kifejelt labdát Koncz vágott a léc alá. Utána a hazaiak átvették a játék irányítását, 3-4 helyzetet kidolgoztak, de ki is hagyták azokat. A szünet előtt egy rövid oldalra belőtt szöglet Pálfiról került a kapuba. A folytatásra a Király más taktikával érkezett: átadta a területet és kontrákra és Pálfi gyorsaságára épített. A módszer bevált, egy labdaszerzés után a csatár kapura húzott, kicselezte a kapust és a hálóba lőtt. Utána a hazaiaknak ismét akadtak lehetőségei, ezek kimaradtak, így a vendégcsapat elvitte a három pontot. Jó színvonalú, hajtós meccsen a döntetlen igazságosabb lett volna de a pontszerzéshez kellettek volna a hazai gólok. (Kelemen Kornél)

Három piros és rábapatyi pont

Rábapaty-Körmend 1-1 (1-0). Rábapaty, 80 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Király L. 44. illetve Osvald 68.

Kiállítva: Varga D. 35. szabálytalankodott a kiugró csatárral szemben, Tőke 72. második sárga lap után illetve Takács 68. második sárga lap után.

Rábapaty: VARGA D. - GOSZTOLYA (NÉMETH K.), CSUPOR, KOVÁCS T. (NÉMETH Á.), TOLDI KIRÁLY ZS., VADÁSZ (GYŰRŰ), TŐKE, DUGOVICS - FEHÉR M., KIRÁLY L. Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Körmend: Berke Burka (László), BALIKÓ, KÓSIK, Cser Lengyel, Osvald, Török, Kondor Sipos, Takács Á. Edző: ifj. Molnár Károly.

Mély talajon, küzdelmes mezőnyjátékkal telt az első félóra, mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek. Aztán egy előreívelt labdára rajtoló körmendi játékost a játékvezető megítélése szerint a hazai hálóőr a tizenhatos oldalvonalánál szabálytalanul akadályozott, ezért büntetőt ítélt, és kiállította a patyi kapuvédőt. A kapuba Király Zs. állt be, a középpályás már többször kisegítette vészkapusként csapatát, ezúttal is remekül helytállt: hárította a tizenegyest.

Ezzel doppingolta a megfogyatkozott a hazaiakat, és Rábapaty a szünet előtt megszerezte a vezetést Király L. kapufáról bepattanó lövésével. A második játékrészben a hazaiak visszaálltak, jól zárták a területet a gyors körmendiek előtt, de labdát jóval többet birtokló vendégek mezőnyfölény góllá érett: egy bedobás után Osvald lőtt félfordulattal a kapuba. Az amúgy nem durva meccset még két kiállítás színesítette , a Rábapaty azonban még kilenc emberre is megpróbálta megszerezni a győztes találatot. Ez végül nem sikerült a hazaiaknak, de az emberhátrányban szerzett pontjuk így is bravúrnak számít a Körmend ellen. (Dani Lajos)

 

Címkék#megyei I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!