Foci

2015.05.25. 18:57

Maradt még egy lehetőség: 1 ponttal többet kell szerezni, mint a Haladás

Dunaújváros - Nem bizonyult végzetesnek a DVSC-Teva elleni pénteki hazai gólnélküli döntetlen, hiszen a legfőbb rivális szombathelyiek nem tudtak nyerni az MTK Budapest otthonában.

Gróf András

A DVTK elleni hazai összecsapáson sem sikerült a hálóba találni. A képen Orosz Márk (29) játssza át a dél-koreai Kim Hoyoung-ot
Fotó: Ady Géza

Az OTP Bank Liga NB I huszonkilencedik fordulójának eredményei: Dunaújváros PASE – DVSC-Teva 0-0, Puskás Akadémia FC – Újpesti TE 4-5, MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 2-0, Nyíregyháza FC – Diósgyőri VTK 1-2, Lombard Pápa FC – Paksi FC 0-4, Győri ETO FC – PMFC-Matias 3-0, Videoton FC – Kecskeméti TE 1-0, Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd 1-0.

A fordulót követően eldőlt, hogy a már bajnok Videoton FC mögött a Ferencvárosi TC lesz az ezüstérmes, és az MTK Budapest gárdája állhat fel a dobogó harmadik fokára. Hazai vereségével elbúcsúzott az élvonaltól a Lombard Pápa FC együttese.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elkészítette a harmincadik forduló időrendjét. A zárókör pénteken a PMFC-Matias – Nyíregyháza FC találkozóval indul.

Szombaton a következő mérkőzéseket rendezik: Újpesti TE – Kecskeméti TE, Ferencvárosi TC – Videoton FC, Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia FC, Paksi FC – Dunaújváros PASE, Budapest Honvéd – Lombard Pápa FC. Utóbbi három találkozó kezdési időpontja egységesen 19 óra, hiszen a másik kieső együttes kiléte ezeken a meccseken dől el. Vasárnap marad a Diósgyőri VTK – MTK Budapest és a DVSC-Teva – Győri ETO FC összecsapás.

A nemzetközi kupaindulást jelentő negyedik helyet már egy hazai döntetlennel is bebiztosíthatja a DVSC-Teva, de veresége esetén akár a Paksi FC kerülhet ebbe a pozícióba. A jelenleg hatodik helyen álló újpestieknek csupán matematikai esélyük van erre. A dunaújvárosi szurkolókat azonban sokkal jobban érdekli a DPASE sorsa. Az újvárosiaknak minimum egy ponttal többet kell szerezniük, mint a Haladás, de az esetleges megszerzett három pont sem ér semmit, ha a szombathelyiek legyőzik a Puskás Akadémiát. A Honvéd gárdája akkor végezne kieső helyen, ha a mögöttük álló két csapat nyer, ők pedig kikapnának a Pápától.

Azonos pontszám esetén az alábbiak döntenek: 1. több győzelem; 2. gólkülönbség; 3. több rúgott gól; 4. egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége; 5. egymás ellen játszott mérkőzések gólkülönbsége; 6. egymás ellen játszott mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól; 7. fair play értékelésében elért jobb helyezés; 8. sorsolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!