Foci

2015.05.26. 19:16

Nehéz a helyzet - A Csákvár közel áll a kieséshez

Csákvár - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a 14., kiesőhelyen áll az Aqvital FC Csákvár. A Fejér megyeiek Ajkán zárják a bajnokságot, de immár nem a saját kezükben van a sorsuk.

Bobory Balázs

A Csákvár megmenekülhet még, de mindenképpen nyernie kell Ajkán, a vasárnap, 18 órakor kezdődő összecsapáson, de akár még egy döntetlen is elég lehet.

Az iksz akkor lehet jó, ha a 15. Cegléd nem nyer a feljutásra álló Békéscsaba otthonában, illetve ha a BFC-Siófok kikap a szintén osztályváltásban reménykedő Gyirmót stadionjában.

Persze a győzelem nagyobb esélyt teremtene a másodosztályú tagság megőrzésére, egy ajkai siker esetén a Szolnokon fellépő Soroksárt, vagy a Sopront fogadó Balmazújvárost is meg lehet előzni, feltéve, ha egyik rivális sem lesz képes nyerni.

Szóval mehet a matematika Csákváron, az első, és legfontosabb megoldandó feladta mégis a futballpályán vár a játékosokra, Ajkán nem szabad pont nélkül maradni.

Bognár György és Toldi Gábor alakulata egyáltalán nincs jó formában, az Aqvital az utolsó négy mérkőzésén kikapott, vagyis az előzmények nem kedvezőek. Az állomány így is képes megkapaszkodni az NB II-ben.

A Merkantil NB II-es labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának párosítása. Kezdés egységesen vasárnap, 18 órakor: SZTK-Erima -Szeged 2011 Grosics Akadémia, Vasas FC -Mezőkövesd Zsóry FC, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő -Soproni VSE-GYSEV, FC Ajka -Aqvital FC Csákvár, Kaposvári Rákóczi FC- Zalaegerszegi TE FC, Békéscsaba 1912 FC- Ceglédi VSE, Szolnoki MÁV- Soroksár SC, Gyirmót FC -BFC Siófok.

Az NB II-ből a Vasas már feljutott az élvonalba, vele még egy együttes léphet az NB I-be. A Kaposvár már kiesett, az utolsó három zuhan a harmadik osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!