Hírek

2015.05.28. 09:44

A kulturális és közösségi életet is szervezi Lövőn az óvodavezető

Lövő – Regényiné Demeter Mónika önkormányzati képviselő, a helyi Napsugár Óvoda vezetője két népszerű, szinte az egész falut megmozgató rendezvényt szervezett a közelmúltban.

Merklin Tímea

Több mint kétszázan jöttek el az óvodai jótékonysági uzsonnára, amelynek célja egy rászoruló család megsegítése volt.

- Halmozottan sérült gyermekével maradt magára egy anyuka. Külön-külön sokunknak eszébe jutott, hogy segítsünk, mígnem jött a jótékonysági uzsonna ötlete. Rengetegen jöttek el palacsintázni és lángosozni, és hozták az adományaikat - akik pedig nem tudtak eljönni, borítékban küldték –, nagyon szép összeg gyűlt össze – tudtuk meg Regényiné Demeter Mónikától. Nemcsak magánszemélyek adakoztak, hanem civilek is gyűjtöttek: a nyugdíjas klub, a polgárőrség, a tűzoltóság, a Vöröskereszt, a sportegyesület. A lövői művészeti délutánon adtuk át Benedek édesanyjának, Németh Annamáriának. A műsorra is nagyon sokan eljöttek.

A Szolgáltató és Kulturális Központban (SZKK) megrendezett művészeti délutánt is Mónika szervezte. Mindenki bemutatkozott a faluból, aki művészettel foglalkozik. Felléptek az óvodás néptáncosok, az iskolai színjátszó kör, a Lövői Kis Zenekar, a lövői Nagyboldogasszony templom kórusa, szintetizátoron Bognár Dávid működött közre. A Peresztegen lakó, de nagyszülei által lövői gyökerekkel rendelkező Nagy Tamás a zongorajátékával szórakoztatta a közönséget. Fellépett a 18 éves Schmuck Domonkos, aki az alkotó- és előadó-művészet több műfaját is gyakorolja. A költészet, a színjátszás és a zene érdekli, elkötelezett közösségi ember. Az ifjú költő a falu közösségi rendezvényén saját versét mondta el. Dugár Bálint és Ték Máté gitároztak, majd Körmöci Katalin magánénekcsoportja lépett színpadra, zárásként pedig a település legsikeresebb, legnépszerűbb együttese, a Lövői Zenekar. Galavics Péterné, az SZKK munkatársa megnyitotta a nemeskéri Nagy Zoltán természetfotó kiállítását, amely jelenleg is látható.

- Az óvodában is zajlik az élet, Sopronban, a Szalamandra-tónál voltunk kirándulni a gyerekekkel madarak és fák napján. Június 4-én ovis olimpiát szervezünk az önkormányzat finanszírozásában. Jelenleg egy háromnapos program zajlik: szerdán kiállítást nyitottunk az év legjobb rajzaiból, köszöntöttük a nyugdíjas óvónőket, csütörtökön a röjtöki erdőbe megyünk kirándulni, a vadászháznál játékos versenyeket rendezünk. Pénteken lesz a szokásos „falu körfutás", amit az iskola szervez, az ovisok is lefutják a felét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!