f1

2015.05.28. 16:25

Mexikó 75%-ban készen áll a futamra

A Mexikói Nagydíj szerevezői ugyan már minden jegyet eladtak a versenyre, azonban még nem lélegezhetnek fel.

Tajthi Andrea

Fotó: Sahara Force India

Hatalmas az érdeklődés a verseny iránt, mivel 1992 óta nem rendezett futamot Mexikó. Ennek eredményeképpen azonnal elkapkodták a jegyeket az idei versenyre.

Annak ellenére azonban garantáltnak tűnik a 300 000 fős nézőszám, a pálya főnökei tudják, hogy ez még kevés lesz ahhoz, hogy a következő években is nagy legyen az érdeklődés.

"Több tekintetben is nagy siker lesz az idei esemény." - mondta a Mexikói Nagydíj ügyvezető igazgatója, Federico Gonzalez a Motorsport.com-nak. "Nem volt versenyünk 23 évig, ez sokat segít most. 20 millió fős a város, ez is segít. Az árak is kedvezőek, ami szintén segít. Nagyon sok tényező segít most nekünk."

"De az igazi kihívás az, hogy folyamatosan fenntartsuk a rajongók érdeklődését. Ez a nagy kihívás, nem az első verseny (megrendezése). Az első futam csak sikert hoz. A nagy kihívást a következő évek jelentik majd."

A jegyek idén pillanatok alatt elkeltek.

"A jegyek értékesítése márciusban indult, és a visszajelzések elképesztőek." - mondta Rodrigo Sanchez marketing igazgató. "Nem akarok beképzeltnek tűnni, vagy ilyesmi, de azt hiszem annak köszönhető a pozitív reakció, mert jól végeztük a dolgunkat. A legtöbb helyen perceken belül, 3-5 percen belül elfogytak a  jegyek, ami nagyszerű."

"A hangsúly most azon van, hogy sikeres nagydíjat bonyolítsunk le. Jók vagyunk jegyeladásban, de ezzel még nincs vége a teendőknek. Még nagyon sok a dolgunk. Biztosítanunk kell a világszínvonalat, az emberek örömét és azt, hogy a külföldiek mind megízlelhessék, milyen is Mexikó. Ezt követően előre kell tekintenünk a következő két, három, négy, vagy öt évre."

A Mexikói Nagydíj előkészületei a tervek szerint halad, ezen a héten aszfaltoznak, és felkészítik a box és paddock területet is. A pálya jelenleg 75%-ban készen van a Forma-1-re.

A mexikói verseny szervezői összedolgoznak az amerikaiakkal.

"Úgy vélem, ez megerősíti az üzenetet Amerika számára. Tudja, Európában nagy hagyománya van az F1-nek, mert folyamatosan vannak ott versenyek hosszú-hosszú idő óta. Az amerikai kontinensen nekünk nincs ilyen szerencsénk, hogy a Forma-1 folyamatosan jelen legyen. Harmadjára kerül vissza a naptárba Mexikó. Volt már egy éránk az 1960-as években, majd a '80-as években és a '90-es évek elején, és most tér vissza ide ismét a Forma-1, 23 év után. Az USA-ban voltak Dallasban, Detroitban, Phoenix-ben, Indyben és most Austinban. Aztán volt szó New Jersey-ről is, de az elmúlt 15-20 évben nem volt stabil jelenléte az F1-nek az amerikai kontinensen. Számunkra az, hogy összefoghatunk Austinnal azt jelenti, hogy nagyobb rajongói bázist toborozhatunk, ez pedig nagyon fontos ahhoz, hogy elérjük az új rajongókat és a gyerekeket. Elvégre ez az új rajongói bázis adja majd a jövő jegyvásárlóit."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!