Telekom Veszprém

2015.05.30. 12:07

Csak a Veszprém, olé!

Amíg az eső közbe nem szólt, addig pirosba borult Kölnben a dóm előtti tér. A veszprémi szurkolók ugyanis az elődöntőt megelőzően, délben itt hangoltak a THW Kiel elleni mérkőzésre.

B. Virág Rita

A kölni dóm mellett több száz pirosba öltözött Veszprém drukker gyülekezett délben. Volt ám nagy csodálkozás, a sok turista és a helyiek tátott szájjal bámulták a piros tömeget. Aztán amikor a magyarok rákezdtek néhány közismert szurkolói nótára, akkor többen még a mobiltelefonjukat is előkapták, hogy megörökítsék a pillanatot. Fergeteges hangulat kerekedett pillanatok alatt, de az ünneplés nem tarthatott sokáig, ugyanis hirtelen beborult és szakadni kezdett az eső.

A szurkolók egy csoportja.

A szurkolók kisebb csoportokra oszlottak, akadtak, akik a dóm melletti üzletek párkánya alá húzódtak, mások a dóm tornyai alatt kerestek menedéket. Ez pedig lehetőséget biztosított arra, hogy az egyik csoport azt kiáltsa, hogy Hajrá!, a másik pedig válaszként azt harsogja, hogy Veszprém!

Jellemző, hogy néhányan egy igen elegáns üzlet ajtaja előtt találtak csak esőmentes övezetet, s a bolt alkalmazottjai azonnal a bejárathoz sereglettek, nehogy a piros pólós, sálas, dudákkal felszerelkezett csodabogarak belépjenek a területükre.

Az eső elvonultával a veszprémiek szétszéledtek a városban. De így is minden sarkon ismerősbe botlottunk, előbb a szegediek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor és segítője Markovic sétált velünk szembe, majd az egykori veszprémi játékossal, Bozidar Joviccsal pacsiztunk egyet.

Hamarosan kezdődik az első elődöntő, 15.15 órától a lengyel Kielce meccsel a nagyhírű spanyol Barcelonával. Előtte azonban a veszprémi és a lengyel szurkolók összegyűlnek még. Megegyeztek ugyanis, hogy mindkét tábor egymást segíti majd a döntőbe jutásért, s talán így, közös erővel felül tudnak kerekedni az unalmas német tapsoláson.

A Lanxess Aréna előtt találkoznak a drukkerek, ahol bizonyára felharsan majd a pénteki nyitónapon is sokszor hallott: Kielce, Veszprém! közös buzdítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!