Foci

2015.05.30. 17:02

Bajnok az Andráshida!

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában két fontos rangadót is rendeztek a 29. forduló keretében szombaton.

Kerkai Attila

A negyedik helyezett Lenti TE Sport 36 az éllovas Tarr Sprint Andráshidát fogadta, míg a harmadik helyezett Hévíz a második Femat-Csesztreget látta vendégül.

Hévíz - Csesztreg mérkőzés. Fotó: Katona Tibor

Lentiben az Andráshida győzött 2-1-re, míg a Hévízen 1-1-es végeredmény született, így a hidaiak már 72 pontosak, míg a Csesztreg 68 pontos,így  már behozhatatlan előnyre tett szert az Andráshida az utolsó forduló előtt.

 

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában két fontos rangadót is rendeztek a 29. forduló keretében szombaton. A negyedik helyezett Lenti TE Sport 36 az éllovas Tarr Sprint Andráshidát fogadta, míg a harmadik helyezett Hévíz a második Femat-Csesztreget látta vendégül. Lentibe az Andráshida már úgy utazott el, hogy győzelme esetén és a másik találkozón számára kedvező eredmény esetén akár már e hét végén bajnoki címet ünnepelhet. A két mérkőzés 17 órakor kezdődött és élt a két város között a „forró drót”, vagyis az eredménykövetés. A Lenti–Andráshida találkozón a vendégek játszottak valamivel gördülékenyebben, de a hazaiak is veszélyeztettek. Aztán a 37. percben a lentiek nem tudtak saját kapujuk előterében felszabadítani, végül Gál Tibor csúsztatta meg a labdát, amit elnéztek többen is a hazaiak közül, így egy kissé potyaízű találattal az Andráshida jutott előnyhöz.

A másik találkozón, vagyis a Hévíz–Csesztreg mérkőzésen a fürdővárosiak léptek fel támadóbban, de a Csesztreg két kontrával veszélyeztetett, ám gól nem született az első félidőben. Mindez a hidaiak számára volt kedvező, majd jött a második félidő. Lentiben a házigazda a bal oldalon Hóbor révén vezetett támadásokat, ám Hévízről jött a hír: Nemsics a 60. percben egy bal oldali beadás után a Csesztreget juttatta előnyhöz. A másik helyszínen, Lentiben a 63. percben Hóbor egyenlített. Ha ez maradt volna a végeredmény, akkor 70-70 pontja lett volna az Andráshidának és a Csesztregnek is, ám Hévízen a 72. percben Karakai egyenlített. Közben Lentiben az Andráshida két nagy helyzetet is elpuskázott, végül a 91. percben egy jogosnak tűnő tizenegyesből Török Tamás belőtte az Andráshida győztes találatát. Hévízen az eredmény már nem változott, így hidaiak már 72 pontosak, míg a Csesztreg 68-at gyűjtött, vagyis a Tarr Sprint Andráshida egy fordulóval a zárás előtt megszerezte a bajnoki címet. Nagy ünneplés kezdődött Lentiben, még mini tűzijáték is kezdődött, amit Dobos Sándor vezetőedző a többieknél kissé közelebbről is megtekinthetett, hiszen őt játékosai a levegőbe dobálták.

A megyei I. osztály 29. fordulójában szombaton lejátszott mérkőzéseken: Lenti TE Sport 36–Tarr Sprint Andráshida 1-2 (0-1. G.: Hóbor (63.), ill. Gál T. (37.), Török (91. – 11-esből). Hévíz–Femat-Csesztreg 1-1 (0-0). G.: Karakai (72.), ill. Nemsics (60.). Szerszámsziget-Zalalövő–Gellénháza 1-1 (1-1). G.: Hermán (18.), ill. Horváth L. (39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!