f1

2015.05.30. 06:22

A Lotus eloszlatta Grosjean aggályait

A Lotus szerint Grosjeannak nincs hátránya abból, hogy a pénteki első szabadedzések nagy részén Jolyon Palmer vezeti az autót.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Lotus F1 Team

A tavalyi GP2-es bajnok Palmer jelenleg a Lotus tartalékversenyzője, ám elődeivel ellentétben a 24 éves brit tíz szabadedzésen lehetőséget kap, hogy beletanuljon a szakmába. Grosjeant érthető módon frusztrálja ez a helyzet, aki szerint az első szabadedzések kihagyásával a saját versenyét szabotálják.

„A csapattársak mindig is harcolni fognak egymással” – nyilatkozta a Lotus vezérigazgatója, Matthew Carter. „Romain már a szezonkezdet előtt tudta, mi fog történni, és pontosan meghatároztuk, melyik nagydíjhétvégéken fog Jolyon ülni az autóban. Ami minket illet, úgy tartjuk, Jolyon a jövő egyik tehetsége, és minél több lehetőséget igyekszünk biztosítani számára egy valódi autóban. Romain szemszögéből nézve természetesen megértem a reakcióját, egy pilóta szereti úgy felépíteni a hétvégéjét, hogy lehetőleg minden szakaszban részt vesz. Azonban nem tehetünk mindenkit egyszerre boldoggá, és ahogy Jolyon már korábban kiemelte, Romainnek így is jó eredményei vannak. A helyzet nem ideális, de mindketten a legtöbbet hozzák ki belőle, és nem látom úgy, mintha bármiféle súrlódás lenne közöttük.”

Grosjeannak és csapattársának, Pastor Maldonadónak is 2016 végéig szól a szerződése, sejtetve, hogy ha Palmer a Lotusnál képzeli el a jövőjét, ki kell várnia 2016 végét.

„Jolyon egy rendkívül sokoldalú pilóta; véletlenül nem nyer az ember GP2-t, csak akkor, ha valóban jó versenyző” – tette hozzá Carter. „Küzdeni fog egy ülésért; akár nálunk, akár más csapatnál akar majd versenyezni, először be kell ülnie az autóba, és megmutatni, mire képes, mi pedig biztosítjuk számára ezt a lehetőséget. Folyamatosan szemmel tartjuk, figyeljük, mit csinál a szimulátorban, a visszajelzései pedig zseniálisak. Jolyon mindent remekül csinál, és elégedettek vagyunk az iránnyal. Jelen pillanatban azonban a versenyzőinknek érvényes szerződésük van, Jolyon pedig tisztában van bele, hogy türelmesnek kell lennie. Ha valamit valóban eléggé akarsz – és mivel csupán 20 aktív F1-es pilóta van a világon, ez tényleg egy elit klub –, akkor meg kell tanulnod várni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!