Sport

2015.06.01. 18:41

Hősnek kijáró köszöntés - A város kedvenc csapatát hatalmas tömeg fogadta az arénánál

Veszprém - Ezer torokból zúgott az Építők, építők! rigmus, a világ legjobb szurkolótábora kitörő örömmel fogadt a világ legjobb csapatát . A remek szezont záró veszprémi kézilabda-együttest hétfőn ünnepelték az aréna előtt.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjével zárult le az MKB MVM Veszprém KC 2014/2015-ös szezonja. A bakonyi csapat minden trófeát besöpört, egy, az utolsó kivételével.

A 23. bajnoki cím mellé begyűjtötte a 24. Magyar Kupa-aranyat, megnyerte második Szuperkupáját, és a SEHA-ligában sem talált legyőzőre.

Az eredményeket és a teljesítményt értékelte a közönség, a Németországból visszatérő együttes felé óriási szeretethullám áradt a Veszprém Aréna előtt tartott ünnepségen.

Építők, építők! skandálta a tömeg, nem voltak olyan sokan, mint egy nappal korábban ugyanitt a BL-finálé alatt, de így is betöltötte a teret a rengeteg, MKB-mezes, sálas ember.

Az ünnep pillanatai, balról: Nilsson, Gulyás, Iváncsik Gergő, Schuch, Ilic (takarva), Mikler, Jamali, Zeitz, Marguc és Sulic (takarva). Fotó: Penovác Károly

Szép volt, fiúk, szép volt, fiúk! - szólt a biztatás, miközben a játékosokat, edzőket és a stábtagokat egyenként szólították színpadra. A kézilabdázók jókedvűen fogadták a hangos köszöntést, integettek, ugráltak az emelvényen, amely az építők/tervezők becsületére legyen mondva, állta a nem mindennapi strapát.

- Vannak pillanatok, amikor nehéz megszólalni, és ez most nem a szavak ideje, hanem az ünnepé - nyitotta beszédét Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki hangsúlyozta: szerencsések vagyunk, hiszen a világ legjobb helyén, a világ legjobb városában élünk és a világ legjobb szurkolótábora él itt ebben a városban.

- Szerencsére a világ legjobb kézilabdacsapata is a miénk. Ez nem egy pillanat műve, hanem sok-sok évtized munkája. A mi dolgunk az, hogy őrizzük az értéket. Köszönet. Elsősorban a hősöknek, valamint a támogatóknak, a vezetőségnek, minden veszpréminek és azoknak, akiknek egyszerre dobban a szívük velünk - fogalmazott a polgármester.

- Mi lehet Veszprém titka? - tette fel a kérdést dr. Fonyó Károly, a klub elnöke. - Nem megbántva senkit, egy dunántúli kisvárosról van szó, a kézilabda világában mégis az egyik legnagyobb. Ez nem jöhetett volna létre a csapat nélkül. Állítom, nemcsak a világ legjobb kézilabdázói állnak itt, hanem rendes, kedves, tisztességes sportemberek is. Mindez persze nem jöhetett volna létre önök nélkül, nélkületek. Az utolsó akadályt nem sikerült átlépni, de döntőt játszottunk, és ez volt a célkitűzés. Teljesítettük - mondta az egyesület elnöke.

Az együttes kapitányát, Nagy Lászlót óriási üdvrivalgás fogadta, amikor kilépett a pódium közepére. Nehéz szavakat találni. Veszprémre mindig mindenki felfigyel kézilabdás körökben, s ezért köszönet a támogatóknak. A legfontosabbak azonban ti vagytok. Köszönjük nektek, azoknak, akik elkísértek minket Kölnbe, vagy például azoknak, akik kijönnek ide egy meccs nélküli napon. Mi titeket képviselünk, ti pedig minket, s elmondhatjuk, hogy ez nekünk mindig óriási élmény. Hajrá, Veszprém!

Ragyogó idő és könnyed, laza hangulat fogadta a hétfőn délután a Veszprém Arénához kilátogatókat. Az egyre csak hízó tömeget dj Smash és a Zumba Fitness-hölgyek melegítették be produkciójukkal. Ezt követően érkeztek meg a kézilabdázók, akiket kitörő örömmel és nagy szeretettel fogadott a publikum. A szurkolók tapsoltak, sikítottak, énekeltek és táncoltak, igazi ünnepi hangulatot varázsolva a térre. A köszöntést követően a Halott Pénz nevű zenekar adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!