Hírek

2015.06.02. 15:01

Hivatalosan is megérkezett a nyár

Szombathely – Hivatalosan is elkezdődött a meteorológiai nyár. A napfény kedvelőinek jó hír, egész héten nyári idővel számolhatunk.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy június 1-je hivatalosan is a meteorológiai nyár első napja. Hétfőn 26,1 Celsius-fokkal nyitottuk a nyarat, kis déli-délnyugati szélben. Kedden már élénkebb volt a légmozgás, emelkedett a hőmérséklet egy-két fokot.

Puteán-Holl Jenő és kedvese, Gölöncsér Kitti a Csónakázótónál. Fotó: Unger Tamás

- Szerdán 28-29 Celsius-fokkal számolhatunk – tette hozzá Pétervári Tibor. - Csütörtökön és pénteken a megélénkülő szélben 25-26 fokra mérséklődő, kellemes meleg vár ránk. Majd a hétvégén ismét délies áramlatokkal emelkedő hőmérséklet várható. Szombaton szinte zavartalan, vasárnap fátyolfelhőkkel szűrt napsütésben nálunk nagyjából 28-30 Celsius-fok lehet a maximum. Éjszakánként 12-15 fokos minimumok jellemzik a térséget, széljárástól és domborzattól függően.

Az észlelő elmondta még, hogy területi átlagban jelentős csapadék egész héten nem lesz. Ebben a magasnyomásos alaphelyzetben változás legelőbb június 8-a és 9-e körül lehetséges, de erről pontosabb előrejelzések később lesznek.

Szombathelyen, kedden is erős volt az uv-sugárzás, fél óra alatt is leéghettünk a napon. A héten várhatóan a nagyon magas értékeket is elérheti a káros sugárzás, ezért megfelelő módon védekezzünk ellene. Ne feledkezzünk meg a fényvédő krémek használatáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!