Lóerő

2015.06.04. 10:46

Megélénkült a kabriók piaca

A nyári időszak beköszöntével lassan ismét csúcsra ér a kabrió autók piaca. Idén várhatóan minden eddiginél több nyitott utasterű autót hirdetnek meg júniusban.

Szabó Zoltán

Az érdeklődők a tavalyi 3560 helyett már összesen mintegy 3800 példányból válogathatnak majd az első nyári hónapban. A kínálatban szereplő autók több mint felét négy márka, a BMW, a Mercedes, a Volkswagen és a Peugeot biztosítja. Mind lóerőben, mind árban a csúcsot jelenleg egy Ferrari tartja 77 millió forinttal, de működőképes példányokhoz már 100-150 ezer forintért is hozzá lehet jutni. A Használtautó.hu adatai szerint a piacon a német gyártmányú autók az uralkodóak. Csaknem minden ötödik eladásra kínált kabrió BMW, majd a Mercedes (12 százalék) és a Volkswagen következik (10 százalék) a sorban A Peugeot-val (10 százalék) kiegészülő négyes együttesen a teljes kínálat 51 százalékát fedi le.

A legdrágább kabrió egy 570 lóerős Ferrari 458 Italia Spider (Fotó: wikipédia)

A kabriókat nem csupán Magyarországon, hanem Európa-szerte második vagy harmadik autóként, szezonálisan üzemeltetik. Ezért nem meglepő, hogy elsősorban nem a melegebb éghajlatú országokban a legelterjedtebbek: azokat legnagyobb arányban a gazdaságilag legerősebb államok polgárai (Németország, Svájc, Nagy-Britannia, Belgium) használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!