Sport

2015.06.04. 10:01

A fejét akarják majd - Rédli címvédőként utazik az Európa-bajnokságra

Tapolca - Pályafutása legfontosabb Európa-bajnokságára készül a tapolcaiak legjobb vívója, aki megcélozta a 2016-os olimpiát.

Horváth Gábor

Rédli András egyéniben címvédőként lép pástra a hétvégén rajtoló vívó Európa-bajnokságon, amelynek a svájci Montreux ad otthont.

Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub párbajtőrözőjét ugyanakkor jelen pillanatban egyáltalán nem érdekli a múlt, hiszen rendkívül fontos célok állnak előtte.

- Félre kell tenni a korábbi eredményeket, hiszen benne vagyunk az olimpiai kvalifikációs időszakban. Csapatban és egyéniben is az a legfontosabb, hogy pontokat gyűjtsünk. Kemény hetek állnak előttünk, hiszen az Eb-t követően egy hónappal rendezik a világbajnokságot, amelyen kétszeres a szorzó - nyilatkozta a Naplónak Rédli András.

Rédli András tavalynem talált legyőzőre az Európa-bajnokságon. Remek siker volt,de most még fontosabb kontinenstorna következik, hiszen az olimpiai szereplés múlhat az eredményen
Archív-fotó: hunfencing.hu

A tapolcai sportoló elmondta, hogy elsősorban a csapatra koncentrálnak. Aki a csapat tagjaként kvalifikálja magát a Rio de Janeiroban rendezendő olimpiára, az egyéniben is elindulhat.

A világranglista első öt csapata automatikusan résztvevője az ötkarikás játékoknak.

A magyar együttes épp visszaesett, pillanatnyilag a hetedik, de mindössze egyetlen pont választja el az előtte álló Németországtól.

- A párizsi Világkupán sajnos csak kilencedikek lettünk, de szerencsére nem vagyunk nagyon lemaradva. Bízom benne, hogy sikerül felkapaszkodnunk - mondta a tapolcai párbajtőröző.

Az optimizmusnak van alapja, Rédli András csapattársairól elmondta: Boczkó Gábor visszanyerte korábbi jó formáját, és Imre Géza is képes fantasztikus lendületbe kerülni. - Ami engem illett, Imréhez hasonlóan az én teljesítményem is hullámzó, de úgy érzem, hogy egyre jobban megy a vívás. A mezőny nagyon masszív lesz, egyéniben már a csoportban is komoly ellenfelekkel kell szembenézni. Címvédőként arra számítok, hogy mindenki majd az én fejemet akarja, de ezzel nem különösebben szeretnék foglalkozni, a célom az, hogy jól vívjak. Jó lenne döntőbe kerülni. Ami a csapatot illeti, szeretnénk érmes helyen zárni. Bármi megtörténhet, hiszen mindenki nagyon odateszi majd magát. Nehéz dolgunk lesz - fogalmazott Rédli András.

Áprilisig harcolnak az olimpiáért

A 2016-os olimpia kvalifikációs időszaka idén májusban kezdődött és jövő áprilisban zárul. Mint említettük, csapatban a világranglista első öt helyezettje automatikus résztvevő és a csapatok tagjai egyéniben is elindulhatnak. Az egyéni kvalifikáció nagyon bonyolult, de az biztos, hogy a világranglista helyezésnek lesz benne szerepe. Rédli András jelenleg tizenkettedik a listán. A svájci Európa-bajnokság egyéni számát vasárnap rendezik, a csapatok pedig jövő szerdán küzdenek meg.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!