Lóerő

2015.06.04. 15:26

A Lóerők Éjszakáján ismét rajzhoz áll a Zángó Drift Team

A fehérvári Zángó Drift Team is rajthoz áll szombaton a Drifted Arénában, a Lóerők Éjszakáján a tököli reptéren.

Káldor András

Most, hogy már látjuk, idén sem marad el a nyár, nyugodtan készülhetünk az év legnagyobb éjszakai autós bulijára. Június 6-án a tököli repülőtéren Gyorsulási Futam, Drift verseny várja az érdeklődőket . Nyugodtan mondhatjuk, hogy mind a versenyzők, mind a szurkolók számára az év egyik legjobban várt eseménye a Lóerők Éjszakája, mely az Országos Drift Bajnokság soron következő futama. A 3 kategóriában rekordszámú nevezés érkezett, a versenyautók között gyakorta 500 lóerő feletti izomgépekkel is találkozhatunk.

A hagyományokat őrző Lóerők Éjszakáján az ilyenkor teljesen átalakuló repülőtéren több ezer néző izgulhatja végig az extrém autós szakágak versenyeit ahol a körítésnek is megadják a módját. 15 órakor nyitják a kapukat a Drifted Arénában, majd a kamion drift után már a Semi Pro kvalifikáció veszi kezdetét, amelyen ott lesz a fehérvári Zángó Drift Team reményteljes tagja, ifjabb Zángó Zoltán is, aki az előző fordulóban 7. lett kategóriájában, de most mindenképpen javítani szeretne mérlegén. Majd jön a PRO kvalifikáció, itt idősebb Zángó Zoltánért izgulhatnak szurkolói. Ő sincs könnyű helyzetben, hiszen legutóbb az első helyen végzett, természetesen most sem szeretné alább adni. Az igazi durranás persze a PRO kategória döntője lesz, ez a tervek szerint 21 órától 23.30-ig tart. Emellett rendeznek gyorsulási futamot is, 12 autós, 6 motoros, és 3 kamionos kategóriában. Lesz forgószínpados, hangosított autó szépségverseny, és a német autók számára hangnyomás mérés. Az esemény megközelítése: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelek-Csepel leágazásnál kell letérni Halásztelek irányába, innen már nincs messze a tököli reptér.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!