Sport

2015.06.05. 15:46

A magyar öttusázó lányok EB-aranyérme meglepetés volt

Székesfehérvár - A szófiai Junior Öttusa Európa-bajnokság káprázatos magyar sikerrel indult: a női váltó aranyéremmel zárt.

Ferencz Balázs

A fiatalok bulgáriai sikere Székesfehérvár sportját szem előtt tartó olvasó számára hatványozottan örömteli, hiszen a stafétát két fehérvári ifjú hölgy alkotta. Ormándi Rebeka és Palkovics Karolina az Alba Öttusa SE versenyzői.

- Úgy utaztunk Szófiába, hogy érmet szeretnénk nyerni. Nem feltétlenül aranyra gondoltunk, de hogy így sikerült, nagyon boldogok voltunk - mesélte Ormándi Rebeka Szeretem a váltókat, mert nem csak magamért, hanem a másikért is küzdenem kell.

- Örültem, hogy friss fejjel kezdhettem az EB-t. Azzal, hogy a váltóversenyben feleződnek a távok, másképp kellett felépíteni a versenyzést, és ez sikerült -  tette hozzá Palkovics Karolina. Sohasem hátrány, ha van egy társ. Csapatként tudtunk működni, és az edzőnk is segített.

Ormándi Rebeka (balra) és Palkovics Karolina Európa-bajnokként tértek haza Bulgáriából
Fotó: Molnár Artúr

Komlódy Zsolt, az Alba Öttusa SE vezetőedzője a válogatott segítőjeként lehetett jelen a bulgáriai junior EB-n. Azonban az edzőjük közelségét a kisebbik fehérvári öttusa-egyesület versenyzői nem mindig érezhetik. A tréner jelenléte is segítette a lányokat a kiegyensúlyozott versenyzésben.

- Hosszadalmas volt a verseny, 11 órán keresztül tartott, tehát a rendezés nem volt éppen a legjobb. Sok időnk volt a számok között, pihenhettünk ugyan, azonban nem mindig jó, hogy kizökkenünk a ritmusból, de ezt most jól tudtuk kezelni.

- A vívást nagyon élveztem, jól sikerült vívnom a nemzetközi mezőnyben. Jó lovat húztam a sorsolásnál, öröm volt vele végigmenni a pályán, és a kombink is jól sikerült - értékelt röviden karolina, aki szerint ha csapatban dolgozhatnak, könnyebb versenyezni.

- A vívásnál mindig pacsizunk, s ezek a bevett szokások sokat jelentenek - mondta Ormándi Rebeka. - A vívás nagyon nem ment. Ha Karol nem teljesít ilyen jól, akkor nagyon gyatrán végeztünk volna. Szerencsére át tudott lendülni azon, hogy én nem igazán gyűjtöm a győzelmeket, és vitte a csapatot. Úszásban kicsit lassabb voltam, mint ahogy vártam magamtól, viszont lovaglásban mindketten nagyon jók voltunk. A kombináltban odatettük magunkat és így volt jó.

Az Alba Öttusa SE eredményei az utóbbi időben figyelemre méltóak. Jó a műhelymunka tehát.

- Nagyon igyekszünk, hogy minél jobbak legyünk. Kis egyesületként rajtunk is múlik, hogy életben tud-e maradni a klub, vagy sem, így szerintem motiváltabbak is vagyunk, mert teljesítenünk kell az egyesületünkért - ecsetelte a helyzetet különösen érett gondolkodással a még csak most érettségiző Palkovics, aki egyéni indulóként a 34. lett az EB-n.

Ormándi Rebeka bizakodik, hogy a hónap végén rendezendő felnőtt világbajnokságon is helyet kaphat a váltóversenyben. Palkovics Karolina pedig a junior VB-n szeretne indulni Mexikóban.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!