f1

2015.06.07. 08:24

A kiscsapatok nevük elhallgatását kérik

Panaszt nyújtanak be az Európai Bizottsághoz, de tartanak Ecclestonetól

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Pár hónapja röppent fel a hír, hogy az Európai Bizottság versenypolitikai biztosa, Margrethe Vestager a kiscsapatok kérésére megvizsgálná a Forma-1-et, de erre csak akkor van lehetőség, ha azok hivatalos formában is panaszt nyújtanak be.

A szóban forgó kicsapatok szerint ugyanis az F1 aránytalan jövedelemelosztása ütközik az EU versenypolitikai előírásaival.

A Financial Times most arról számolt be, hogy a kiscsapatok valóban panaszt fognak tenni. Azonban azt kérik, hogy kilétüket ne fedjék fel, tartanak ugyanis az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone megtorlásától.

"Ez furcsa. Szeretném tudni, hogy mit akarnak (a kiscsapatok)." - reagált Ecclestone. "Soha senki nem keresett meg engem azzal, hogy közölje, mit akar. Mindannyiuknak aláírt szerződésük van. Várni fogunk a panaszra. Reméljük, hogy a panaszuk célba is ér, és a versenyhatóságoknak lesz elég türelmük foglalkozni az üggyel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!