Sport

2015.06.07. 18:16

Mind a hatan érmesek - Válogatott viadalon jártak Szlovákiában az U18-as

Nagyszombat - A Szlovákiában rendezett U18-as válogatott atlétikai viadalon a magyar csapat mind a hat Vas megyei tagja érmet szerzett.

Horváth Erika

Nagyszombat volt a házigazdája a cseh- magyar- szlovén- szlovák U-18-as válogatott viadalnak. A 68 fős magyar csapat hat vasi tagja nagyon jól szerepelt, mindannyian dobogós helyen végeztek. A Haladás VSE két 400-asa közül Boda Boldizsár második lett 49,17 másodperccel, Jagodics Dennis harmadik 49,76-dal. (Edzőik: Lengyák György, Kamarás Ákos.) Kettős Dobó SE-győzelemmel zárult a lány és fiú kalapácsvetés is. Németh Eszter 60,20 méterrel a legjobb volt, Varga Barbara pedig 58,34-dal a második.

Az U18-as magyar atléta-válogatott hatfős szombathelyi különítménye. Balról: Varga Barbara, Rába Dániel, Szentivánszky Péter, Boda Boldizsár, Jagodics Dennis, Németh Eszter
Fotó: Lengyák György

A fiúknál Szentivánszky Péter 77,96-dal nyert, Rába Dániel 75,13-dal végzett mögötte (edzők: Németh Zsolt, Németh László). A versenyen kívül induló Varga Balázs (Haladás, edzője Lezsák Balázs) 72,78-dal a harmadik legjobb eredményt érte el. A hat válogatott közül Rába Dániel, Németh Eszter és Varga Barbara eredménye egyéni csúcs. Jagodics Dennis harmadszor teljesítette 50 másodpercen belül a 400 métert, ezzel bekerülhet az EYOF-re utazó csapatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!