Hírek

2015.06.08. 09:15

Ők a pedagógusnap vasi kitüntetettjei

Pedagógusokat tüntetett ki az EMMI. Június első vasárnapja pedagógusnap, ebből az alkalomból adtak át az idén is elismeréseket. Vas megyei kitüntetetteket is köszöntöttek.

Bakos Ágnes

Apáczai Csere János-díjat vehetett át dr. Iker János Nándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ főigazgatója. A szombathelyi díjazottal együtt, 57-en kapták meg az elismerést idén kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájukért.

A gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át végzett kiemelkedő pedagógiai munkát ismeri el az Emberi Erőforrás Minisztérium a Németh László-díjjal. Idén 67-en érdemelték ki az elismerést, köztük Ivánné Böcskei Marianna, a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola tanítója.

Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült 35 pedagógus. Köztük Padosné Kiszela Edit, a táplánszentkereszti Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda nyugalmazott óvodavezetője, óvodai szakértő, a Forrai emlékmúzeum vezetője.

Magyarországon a pedagógusokat 1952 júniusa óta köszöntik, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!